Председник Вучић у Мостару

Вести

09.04.2019. - 21:10

Председник Вучић у Мостару

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је данас у Мостару, где је присуствовао отварању 22. Међународног сајма привреде.

Председник Вучић је, након састанка са замеником председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Драганом Човићем, изразио задовољство што су и ове године српске компаније из разних делова Србије дошле на Сајам у Мостар да представе своје производе. 
 
Председник Вучић у Мостару

Фото Председништво Србије

 
"Мој посао је и желим да српски производи буду присутни у Мостару, Широком Бријегу, да се продају на сваком месту. Желимо ширу и ближу сарадњу са Босном и Херцеговином", објаснио је председник Вучић и додао да је  трговинска размена са БиХ 2015. године била милијарду евра, а прошле године је достигла 1,8 милијарди евра, те да се ове године очекује да достигне вредност од 2 милијарде евра.
 
Председник Вучић је рекао да је са замеником председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине  Драганом Човићем  разговарао и о односима Срба и Хрвата.
 
 "Сматрам да је, без обзира на тешко историјско наслеђе и разлике у ставовима о ономе што се збивало, важно да градимо будућност у миру и стабилности.То исто желимо са Бошњацима", истакао је председник Вучић. 
 
Председник Вучић у Мостару

Фото Председништво Србије

 
 
Председник Вучић је, након посете Сајму, обишао радове на обнови Саборне цркве Свете Тројице у Мостару и изјавио да је тај храм важан за цео српски народ, али значајан и за Бошњаке и Хрвате јер говори о томе да можемо да живимо заједно и да се поштујемо међусобно. Он је додао да је црква у Мостару једна од највећих и најзначајнијих светиња у бившој Југославији, која је на ужасан начин уништена 1992. године, када је срушена и спаљена. 
 
Председник Вучић у Мостару

Фото Председништво Србије

 
"Поносан сам на то што су Србија и Република Српска дале пуни допринос за обнову овог храма. Хвала на указаној части да Србија, колико може, помогне", рекао је председник Србије и подсетио да је Саборна црква Свете Тројице била највећи српски православни храм до изградње Храма Светог Саве.
 
"Надам се да ћемо пре краја 2020. моћи да присуствујемо отварању овог величанственог храма, где ће, осим осликавања, сви радови бити завршени. То је дивна вест за све Србе, где год да живе", истакао је председник Вучић и најавио да ће Србија, у наредне 2 недеље, уплатити додатних 1,5 милиона евра за цркву у Мостару.
 
 
Мостар, 09. април 2019. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).