Predsednik Vučić u poseti Drvaru

Vesti

13.09.2019. - 20:07

Predsednik Vučić u poseti Drvaru

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u poseti Drvaru, povodom obeležavanja Dana sećanja, pomena na sve stradale Srbe u dvadesetom veku.

Predsednik Vučić rekao je, po dolasku u Drvar, da je za taj grad iz Srbije prebačeno milion evra za ulaganje u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod, kao i za izmirivanje dugovanja koja opština nije mogla da pokrije. 
 
"Veoma sam srećan što sam ovde. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa svakako, a možda i od pre, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsednika, premijera, nikad nije došao u Drvar. Srećan sam što sam ovde i što smo nešto malo mogli da pomognemo", izjavio je predsednik Vučić i dodao da će deo od milion evra, koje je Srbija donirala Drvaru, biti izdvojeno za neplaćene obaveze porodiljama i  majkama sa troje i više dece. 
 
Predsednik Vučić je obišao predškolsku ustanovu "Majka hrabrost" u Drvaru. 
 
Predsednik Vučić u poseti Drvaru

Foto Predsedništvo/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić u poseti Drvaru

Foto Predsedništvo/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić u poseti Drvaru

Foto Predsedništvo/Dimitrije Goll

"Došao sam da vas obodrim da ostanete na svojim ognjištima. Hoćemo da se razvijate jer danas možemo da pomognemo, imamo zdravu državu i finansijske mogućnosti. Ono što danas slavimo jeste život. Osećaćete još veću pomoć Srbije, to radimo za vas i vašu decu. Ovaj vrtić moraće da bude još lepši. Moramo da pokažemo snagu razvoja, snagu naše ekonomije i snagu budućnosti u koju verujemo. Srbija će biti uz vas mnogo više nego što je bila ranije“,  poručio je predsednik Vučić stanovnicima Drvara i naglasio da to nije kraj podrške Srbije i da će se doneti odluka o davanju posebnih subvencija za poslovne ljude iz Srbije, koji žele da ulažu novac u četiri opštine – Petrovac, Drvar, Grahovo i Glamoč. 
 
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, domaćin posete predsednika Republike Srbije,  istakao je da je predsednik Vučić bezgranično pomogao srpski narod, u četiri opštine u Federaciji, kao i 63 opštine u Republici Srpskoj, te da se zahvaljujući njemu sprovode projekti i grade objekti koji će obeležiti prisustvo Srbije u tim opštinama. 
 
"Čitav narod Vam je zahvalan. Verujem da Vi ni sami ne znate koliko poštovanja uživate u narodu i koliko se ceni vaša podrška. Važno nam je da je Srbija ovde, da pokazuje da je ovde sa nama, da zajedno rešavamo pitanja", rekao je srpski član Predsedništva BiH. 
 
Predsednik Vučić se, u Radničkom domu, sastao sa načelnicima opština, poslanicima u Parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta federacije BiH i istakao da Srbija i Republika Srpska imaju dobre odnose, ali i apelovao na građane da budu što jedinstveniji, jer samo tako možemo da opstanemo.  
 
„Malo nas je, nećemo opstati ako ne budemo složniji, jedinstveniji, ako ne budemo imali viziju ne samo za sebe, nego i za svoj narod u narednih deset, pedeset godina. Pokušajte da se na lokalnom i svim drugim nivoima što bolje razumete i da se saglasite što više. Našu pomoć ćete uvek imati i, ako je potrebno, biće i veća“, naglasio je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić u poseti Drvaru

Foto Predsedništvo/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić večeras je prisustvovao akademiji "Krajino moja", posvećenoj stradanju i progonu Srba iz zapadnokrajiških opština.

Predsednik Vučić u poseti Drvaru

Foto Predsedništvo/Dimitrije Goll

"Ponosan sam i srećan što sam sa vama, što večeras, ovde,  mogu da predstavljam Srbiju, i Beograd, i Leskovac i Niš, i Kragujevac, i Novi Sad, jer znam koliko volite sve te gradove, znam da vaša srca kucaju za Srbiju. I naša srca kucaju za vas, za Banjaluku i za Drvar, za sva mesta u kojima naš narod živi. Uvek ćemo biti uz vas i zajedno sa vama! Večeras obeležavamo stradanje našeg naroda. Želimo da živimo u miru i to je jedina budućnost za koju se zalažemo, ali ne damo nikome da izvrće istoriju i da od žrtve pravi dželata. Moramo da promenimo naše ponašanje, da budemo jedinstveni, da čuvamo jedni druge, da se razumemo i da budemo jedni uz druge. Moramo da naučimo istorijsku lekciju. Ne smemo da prećutkujemo svoje slabosti i svoju krivicu, da bismo u budućnosti znali da se ponašamo drugačije, da bismo znali da se ponašamo odgovorno. Ovde, večeras, odajemo počast i životu, borimo se za živote našeg naroda i drugih naroda. Imamo pravo da se ponosimo što pripadamo srpskom rodu, da brinemo jedni o drugima i da budemo svesni da samo radom i energijom možemo da opstanemo i postignemo nešto. Živeo Drvar! Živela Krajina! Živela Republika Srpska! Živela Srbija!“, poručio je predsednik Vučić u obraćanju na akademiji povodom Dana sećanja, posvećenog stradanju Srba u dvadesetom veku.

Drvar, 13. septembar 2019. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).