Председник Вучић у посети Дрвару

Вести

13.09.2019. - 20:07

Председник Вучић у посети Дрвару

Председник Републике Србије Александар Вучић борави данас у посети Дрвару, поводом обележавања Дана сећања, помена на све страдале Србе у двадесетом веку.

Председник Вучић рекао је, по доласку у Дрвар, да је за тај град из Србије пребачено милион евра за улагање у најважније пројекте од интереса за грађане, укључујући водовод, као и за измиривање дуговања која општина није могла да покрије. 
 
"Веома сам срећан што сам овде. Неко ми је рекао да од Берлинског конгреса свакако, а можда и од пре, ниједан од српских кнезова, краљева, па онда председника, премијера, никад није дошао у Дрвар. Срећан сам што сам овде и што смо нешто мало могли да помогнемо", изјавио је председник Вучић и додао да ће део од милион евра, које је Србија донирала Дрвару, бити издвојено за неплаћене обавезе породиљама и  мајкама са троје и више деце. 
 
Председник Вучић је обишао предшколску установу "Мајка храброст" у Дрвару. 
 
Председник Вучић у посети Дрвару

Фото Председништво/Димитрије Голл

Председник Вучић у посети Дрвару

Фото Председништво/Димитрије Голл

Председник Вучић у посети Дрвару

Фото Председништво/Димитрије Голл

"Дошао сам да вас ободрим да останете на својим огњиштима. Хоћемо да се развијате јер данас можемо да помогнемо, имамо здраву државу и финансијске могућности. Оно што данас славимо јесте живот. Осећаћете још већу помоћ Србије, то радимо за вас и вашу децу. Овај вртић мораће да буде још лепши. Морамо да покажемо снагу развоја, снагу наше економије и снагу будућности у коју верујемо. Србија ће бити уз вас много више него што је била раније“,  поручио је председник Вучић становницима Дрвара и нагласио да то није крај подршке Србије и да ће се донети одлука о давању посебних субвенција за пословне људе из Србије, који желе да улажу новац у четири општине – Петровац, Дрвар, Грахово и Гламоч. 
 
Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, домаћин посете председника Републике Србије,  истакао је да је председник Вучић безгранично помогао српски народ, у четири општине у Федерацији, као и 63 општине у Републици Српској, те да се захваљујући њему спроводе пројекти и граде објекти који ће обележити присуство Србије у тим општинама. 
 
"Читав народ Вам је захвалан. Верујем да Ви ни сами не знате колико поштовања уживате у народу и колико се цени ваша подршка. Важно нам је да је Србија овде, да показује да је овде са нама, да заједно решавамо питања", рекао је српски члан Председништва БиХ. 
 
Председник Вучић се, у Радничком дому, састао са начелницима општина, посланицима у Парламенту БиХ и делегатима у Дому народа Парламента федерације БиХ и истакао да Србија и Република Српска имају добре односе, али и апеловао на грађане да буду што јединственији, јер само тако можемо да опстанемо.  
 
„Мало нас је, нећемо опстати ако не будемо сложнији, јединственији, ако не будемо имали визију не само за себе, него и за свој народ у наредних десет, педесет година. Покушајте да се на локалном и свим другим нивоима што боље разумете и да се сагласите што више. Нашу помоћ ћете увек имати и, ако је потребно, биће и већа“, нагласио је председник Вучић.
 
Председник Вучић у посети Дрвару

Фото Председништво/Димитрије Голл

Председник Вучић вечерас је присуствовао академији "Крајино моја", посвећеној страдању и прогону Срба из западнокрајишких општина.

Председник Вучић у посети Дрвару

Фото Председништво/Димитрије Голл

"Поносан сам и срећан што сам са вама, што вечерас, овде,  могу да представљам Србију, и Београд, и Лесковац и Ниш, и Крагујевац, и Нови Сад, јер знам колико волите све те градове, знам да ваша срца куцају за Србију. И наша срца куцају за вас, за Бањалуку и за Дрвар, за сва места у којима наш народ живи. Увек ћемо бити уз вас и заједно са вама! Вечерас обележавамо страдање нашег народа. Желимо да живимо у миру и то је једина будућност за коју се залажемо, али не дамо никоме да изврће историју и да од жртве прави џелата. Морамо да променимо наше понашање, да будемо јединствени, да чувамо једни друге, да се разумемо и да будемо једни уз друге. Морамо да научимо историјску лекцију. Не смемо да прећуткујемо своје слабости и своју кривицу, да бисмо у будућности знали да се понашамо другачије, да бисмо знали да се понашамо одговорно. Овде, вечерас, одајемо почаст и животу, боримо се за животе нашег народа и других народа. Имамо право да се поносимо што припадамо српском роду, да бринемо једни о другима и да будемо свесни да само радом и енергијом можемо да опстанемо и постигнемо нешто. Живео Дрвар! Живела Крајина! Живела Република Српска! Живела Србија!“, поручио је председник Вучић у обраћању на академији поводом Дана сећања, посвећеног страдању Срба у двадесетом веку.

Дрвар, 13. септембар 2019. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).