Predsednik Vučić u poseti Leskovcu

Vesti

24.10.2023. - 15:41

Predsednik Vučić u poseti Leskovcu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u poseti Leskovcu, gde je Opštoj bolnici u Leskovcu uručio digitalni mamograf, a nakon toga prisustvovao svečanoj ceremoniji otvaranja fabrike Aunde. 

Predsednik Vučić u poseti Leskovcu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić uručio je danas Opštoj bolnici u Leskovcu, koja se renovira, digitalni mamograf i najavio da će pre kraja godine još četiri grada u Srbiji dobiti moderne mamografe sa magnetnim rezonancama. 
 
"Hvala vam što brinete o zdravlju Leskovčana. Obučeni za rad na mamografu će posebno brinuti o zdravlju naših žena. Ovaj mamograf najnovije generacije je 65 posto efikasniji, a manje zrači. Ovakve investicije i bolnice menjaju kvalitet života građana. Snažno ojačavamo naše zdravstvo i verujem da ćemo nastaviti. Iznad svega je briga za ljude, za zdravlje žena koje su stub našeg društva", rekao je predsednik pri uručenju mamografa. On je dodao da pre kraja godine Leskovac, Užice, Kragujevac, Niš i Kladovo dobijaju i magnetne rezonance i mamografe, a Užice dobija dva magneta, da će Babušnica i Negotin dobiti nove mamografe 25. i 26 novembra, a Vladičin Han i Vlasotince do 1. decembra. 
 
Predsednik Vučić u poseti Leskovcu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić izjavio je tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Leskovcu, nakon razgovora sa izvođačima radova, da će sve biti završeno do januara 2025. godine i podsetio da u toj bolnici nije ništa obnovljeno još od 1959. godine. On je rekao da su obezbeđena sredstva za još jednu zgradu u okviru bolnice koja se gradi, oko 350 miliona dinara. 
 
Predsednik je zahvalio lekarima i pomoćnom osoblju na požrtvovanom radu i poručio im da će bolnicu dodatno opremiti, izrazivši nadu da će im, nakon rekonstrukcije, uslovi rada biti bolji. 
 
Predsednik Vučić u poseti Leskovcu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić prisustvovao je danas i svečanom otvaranju fabrike italijanske kompanije Aunde u Leskovcu, koja će proizvoditi navlake za automobilsku industriju. 
 
Predsednik Vučić u poseti Leskovcu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Kada uradite važne investicije, kao što je ova u Leskovcu, brzo i lako se prepozna promena. Grad postaje energičniji i finansijski stabilan što je izuzetna podloga za svaki dalji napredak. Hvala našim italijanskim partnerima na brzini, energiji i posvećenosti u izgradnji ove fabrike. Hvala i svim italijanskim kompanijama koje su došle i investirale u Srbiju i nadam se da će se to i nastaviti. Mi moramo da se borimo za svaku investiciju i radno mesto i da ljudima obezbedimo bolji život, jer sve što radimo tiče sa prvenstveno ljudi. Oni su ti koji nam omogućavaju da gradimo našu zemlju i napredujemo", poručio je predsednik. 
 
Leskovac, 
24. oktobar 2023. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).