Председник Вучић у посети Лесковцу

Вести

24.10.2023. - 15:41

Председник Вучић у посети Лесковцу

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је данас у посети Лесковцу, где је Општој болници у Лесковцу уручио дигитални мамограф, а након тога присуствовао свечаној церемонији отварања фабрике Аунде. 

Председник Вучић у посети Лесковцу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић уручио је данас Општој болници у Лесковцу, која се реновира, дигитални мамограф и најавио да ће пре краја године још четири града у Србији добити модерне мамографе са магнетним резонанцама. 
 
"Хвала вам што бринете о здрављу Лесковчана. Обучени за рад на мамографу ће посебно бринути о здрављу наших жена. Овај мамограф најновије генерације је 65 посто ефикаснији, а мање зрачи. Овакве инвестиције и болнице мењају квалитет живота грађана. Снажно ојачавамо наше здравство и верујем да ћемо наставити. Изнад свега је брига за људе, за здравље жена које су стуб нашег друштва", рекао је председник при уручењу мамографа. Он је додао да пре краја године Лесковац, Ужице, Крагујевац, Ниш и Кладово добијају и магнетне резонанце и мамографе, а Ужице добија два магнета, да ће Бабушница и Неготин добити нове мамографе 25. и 26 новембра, а Владичин Хан и Власотинце до 1. децембра. 
 
Председник Вучић у посети Лесковцу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић изјавио је током обиласка радова на реконструкцији Опште болнице у Лесковцу, након разговора са извођачима радова, да ће све бити завршено до јануара 2025. године и подсетио да у тој болници није ништа обновљено још од 1959. године. Он је рекао да су обезбеђена средства за још једну зграду у оквиру болнице која се гради, око 350 милиона динара. 
 
Председник је захвалио лекарима и помоћном особљу на пожртвованом раду и поручио им да ће болницу додатно опремити, изразивши наду да ће им, након реконструкције, услови рада бити бољи. 
 
Председник Вучић у посети Лесковцу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић присуствовао је данас и свечаном отварању фабрике италијанске компаније Аунде у Лесковцу, која ће производити навлаке за аутомобилску индустрију. 
 
Председник Вучић у посети Лесковцу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Kада урадите важне инвестиције, као што је ова у Лесковцу, брзо и лако се препозна промена. Град постаје енергичнији и финансијски стабилан што је изузетна подлога за сваки даљи напредак. Хвала нашим италијанским партнерима на брзини, енергији и посвећености у изградњи ове фабрике. Хвала и свим италијанским компанијама које су дошле и инвестирале у Србију и надам се да ће се то и наставити. Ми морамо да се боримо за сваку инвестицију и радно место и да људима обезбедимо бољи живот, јер све што радимо тиче са првенствено људи. Они су ти који нам омогућавају да градимо нашу земљу и напредујемо", поручио је председник. 
 
Лесковац, 
24. октобар 2023. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).