Predsednik Vučić u poseti Republici Grčkoj

Vesti

03.05.2022. - 16:12

Predsednik Vučić u poseti Republici Grčkoj

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u jednodnevnoj poseti Republici Grčkoj, gde je prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji LNG terminala (za tečni prirodni gas) i poručio da izgradnja ovog terminala predstavlja veliki i važan događaj za ceo region, za ceo Balkan.

Predsednik Vučić u poseti Republici Grčkoj

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Izuzetna mi je čast da prisustvujem obeležavanju početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas u Aleksandrupolisu. Veoma smo zahvalni i spremni da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti. Lako je uvek napraviti neku ceremoniju, ali ključni su životi naših građana, važno je da poboljšamo životni standard naših građana i da sve izazove prevaziđemo uz pomoć EU", rekao je predsednik Vučić i naglasio da Srbija treba da gradi sisteme za povezivanje sa Bugarskom, jer će tako moći da prihvati i dobije velike količine gasa u našu zemlju. On je dodao da će morati da se uradi nešto i na povezivanju Severne Makedonije, da tamo mora mnogo toga da se uradi. 
 
Predsednik Vučić je istakao da je zahvalan Evropskoj uniji, jer, kako je naveo, kada se govori o potrebama da se izgradi naš deo, najveći deo projekta finansirala je EU, koja će finansirati i projekat povezivanja sa Severnom Makedonijom. 
 
Predsednik Vučić u poseti Republici Grčkoj

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Moram da kažem da verujem da možemo zajedno da učinimo veliki broj stvari. Na tom putu, međutim, vidim dosta prepreka, i to nije samo energetsko pitanje, već i pitanje hrane, vode i mnogo drugih teških izazova koje ćemo morati da rešavamo u budućnosti", objasnio je predsednik Vučić i izrazio nadu da će se naći dobra rešenja kako za evropski, tako i za naš narod. 
 
Tokom posete, predsednik Vučić se sastao i sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom, sa kojim je razgovarao o svim važnim temama i bilateralnim odnosima dveju zemalja. 
 
Aleksandrupolis, 03. maj 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).