Председник Вучић у посети Републици Грчкој

Вести

03.05.2022. - 16:12

Председник Вучић у посети Републици Грчкој

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је данас у једнодневној посети Републици Грчкој, где је присуствовао обележавању почетка радова на изградњи LNG терминала (за течни природни гас) и поручио да изградња овог терминала представља велики и важан догађај за цео регион, за цео Балкан.

Председник Вучић у посети Републици Грчкој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Изузетна ми jе част да присуствуjем обележавању почетка радова на изградњи терминала за течни природни гас у Aлександруполису. Веома смо захвални и спремни да преузмемо велике количине гаса у будућности. Лако је увек направити неку церемонију, али кључни су животи наших грађана, важно је да побољшамо животни стандард наших грађана и да све изазове превазиђемо уз помоћ ЕУ", рекао је председник Вучић и нагласио да Србија треба да гради системе за повезивање са Бугарском, јер ће тако моћи да прихвати и добије велике количине гаса у нашу земљу. Он је додао да ће морати да се уради нешто и на повезивању Северне Македоније, да тамо мора много тога да се уради. 
 
Председник Вучић је истакао да је захвалан Европској унији, јер, како је навео, када се говори о потребама да се изгради наш део, највећи део пројекта финансирала је ЕУ, која ће финансирати и пројекат повезивања са Северном Македонијом. 
 
Председник Вучић у посети Републици Грчкој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Морам да кажем да верујем да можемо заједно да учинимо велики број ствари. На том путу, међутим, видим доста препрека, и то није само енергетско питање, већ и питање хране, воде и много других тешких изазова које ћемо морати да решавамо у будућности", објаснио је председник Вучић и изразио наду да ће се наћи добра решења како за европски, тако и за наш народ. 
 
Током посете, председник Вучић се састао и са председником Владе Републике Грчке Кирјакосом Мицотакисом, са којим је разговарао о свим важним темама и билатералним односима двеју земаља. 
 
Александруполис, 03. мај 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).