Predsednik Vučić u poseti Vrnjačkoj Banji

Vesti

16.07.2018. - 23:15

Predsednik Vučić u poseti Vrnjačkoj Banji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Vrnjačku Banju, povodom proslave 150 godina organizovanog turizma i lečenja.

Predsednik Vučić prisustvovao je polaganju kamena temeljca za izgradnju novog hotela   u okviru specijalne bolnice „Merkur“, namenjenog pružanju usluga zdravstvenog turizma najvišeg nivoa i kvaliteta, a  nakon toga svečanoj akademiji na platou ispred  Crkvenog broda.

Predsednik  Vučić je u današnjem obraćanju izjavio da je država mnogo ulagala u Banju, u njenu infrastrukturu, parkove, šetališta , i istakao da je u prethodnih 5 godina uloženo  više nego u prethodnih 50.

“Nastaviće se ulaganja jer svaki dinar uložen u turizam višestruko vredi. Mi ćemo da razvijamo Banju i da se bavimo preporodom Banje, da broj gostiju bude najveći u celoj Srbiji“, rekao je predsednik Vučić i zahvalio građanima što su verovali u boljitak, kad su počele reforme. On je istakao  da je izdvojeno oko milion evra za Dom zdravlja, koji će uskoro biti renoviran, kao i da će se ulagati u škole, pohvalivši zajedničke napore preduzetnika i države u udruženom poduhvatu.

Predsednik Vučić u poseti Vrnjačkoj Banji

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

“Svi ćete u svakoj godini osećati boljitak, jer danas smanjujemo javni dug, neću da decu ostavimo u dugovima, hoću da im ostavimo čistu kasu”, podvukao je predsednik Vučić i najavio  da će uskoro početi radovi na autoputu koji će povezati Pojate i Preljinu, odnosno Kruševac i Čačak.

„Nedeljama i mesecima razgovaramo sa onima koji treba da investiraju u ovaj deo Srbije. Razgovaramo o gradnji autoputa Pojate-Preljina,  koji će povezati Čačak, Kraljevo, Kruševac, Ćićevac, i uskoro krećemo sa tim radovima i brzo ćemo da ih završimo“, istakao je predsednik Srbije.

„Vrnjčani su zaslužili sve ove pozitivne promene. Svi ljudi koji veruju u pošten i vredan rad dočekaju da vide boljitak. Mnogi su likovali kada smo krenuli u fiskalnu konsolidaciju, očekujući da  Srbija propadne, da ćemo kao Grčka 15 puta smanjivati penzije i plate. Sada kada svi budu imali veće plate i penzije nego ikada, pokazaće se da smo imali plan i da smo, za razliku od uobičajenog srpskog ponašanja, umeli da vidimo budućnost, umeli sebe da menjamo i umeli da verujemo u trajna, a ne laka rešenja“, naglasio je predsednik Vučić.

Vrnjačka Banja, 16. jul 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).