Председник Вучић у посети Врњачкој Бањи

Вести

16.07.2018. - 23:15

Председник Вучић у посети Врњачкој Бањи

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Врњачку Бању, поводом прославе 150 година организованог туризма и лечења.

Председник Вучић присуствовао је полагању камена темељца за изградњу новог хотела   у оквиру специјалне болнице „Меркур“, намењеног пружању услуга здравственог туризма највишег нивоа и квалитета, а  након тога свечаној академији на платоу испред  Црквеног брода.

Председник  Вучић је у данашњем обраћању изјавио да је држава много улагала у Бању, у њену инфраструктуру, паркове, шеталишта , и истакао да је у претходних 5 година уложено  више него у претходних 50.

“Наставиће се улагања јер сваки динар уложен у туризам вишеструко вреди. Ми ћемо да развијамо Бању и да се бавимо препородом Бање, да број гостију буде највећи у целој Србији“, рекао је председник Вучић и захвалио грађанима што су веровали у бољитак, кад су почеле реформе. Он је истакао  да је издвојено око милион евра за Дом здравља, који ће ускоро бити реновиран, као и да ће се улагати у школе, похваливши заједничке напоре предузетника и државе у удруженом подухвату.

Председник Вучић у посети Врњачкој Бањи

Фото Танјуг, Димитрије Голл

“Сви ћете у свакој години осећати бољитак, јер данас смањујемо јавни дуг, нећу да децу оставимо у дуговима, хоћу да им оставимо чисту касу”, подвукао је председник Вучић и најавио  да ће ускоро почети радови на аутопуту који ће повезати Појате и Прељину, односно Крушевац и Чачак.

„Недељама и месецима разговарамо са онима који треба да инвестирају у овај део Србије. Разговарамо о градњи аутопута Појате-Прељина,  који ће повезати Чачак, Краљево, Крушевац, Ћићевац, и ускоро крећемо са тим радовима и брзо ћемо да их завршимо“, истакао је председник Србије.

„Врњчани су заслужили све ове позитивне промене. Сви људи који верују у поштен и вредан рад дочекају да виде бољитак. Многи су ликовали када смо кренули у фискалну консолидацију, очекујући да  Србија пропадне, да ћемо као Грчка 15 пута смањивати пензије и плате. Сада када сви буду имали веће плате и пензије него икада, показаће се да смо имали план и да смо, за разлику од уобичајеног српског понашања, умели да видимо будућност, умели себе да мењамо и умели да верујемо у трајна, а не лака решења“, нагласио је председник Вучић.

Врњачка Бања, 16. јул 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).