Predsednik Vučić u zvaničnoj poseti Kneževini Monako

Vesti

22.02.2022. - 21:38

Predsednik Vučić u zvaničnoj poseti Kneževini Monako

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u zvaničnoj poseti Kneževini Monako, tokom koje je prisustovao potpisivanju Okvirnog sporazuma o saradnji između Kneževine Monako i Republike Srbije.

Tom prilikom, Nj.S.V. knez Albert II od Monaka uručio je predsedniku Vučiću orden Velikog krsta reda Svetog Šarla.
 
gol9655.jpg

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Republike Srbije zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu i istakao da je odlikovanje, koje mu je uručio knez Albert II, samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji.
 
Predsednik je posle razgovora sa knezom Albertom II, najavio otvaranje avio-linije Beograd-Nica i poručio da je dogovoreno jačanje saradnje u međunarodnim organizacijama.
 
gol9879.jpg

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„To će biti prilika za dolazak većeg broja turista u Monako, ali i na čitavu Azurnu obalu. Takođe, ovim putem ćemo moći da ugostimo više turista u Beogradu i u našim zimskim kompleksima. Uvek je važno imati prijatelja kakav je knez Albert II od Monaka, koji je ugledna osoba i osnivač alijanse za multilateralizam“, rekao je predsednik Republike.
 
gol9984.jpg

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da se tokom zvanične posete razgovaralo i o povećanju trgovinske razmene, koja je mala, ali na uzlaznoj putanji, te napomenuo da u tu zemlju izvozimo nameštaj i poljoprivredne proizvode.
 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).