Председник Вучић у званичној посети Кнежевини Монако

Вести

22.02.2022. - 21:38

Председник Вучић у званичној посети Кнежевини Монако

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у званичној посети Кнежевини Монако, током које је присустовао потписивању Оквирног споразума о сарадњи између Кнежевине Монако и Републике Србије.

Том приликом, Њ.С.В. кнез Алберт II од Монака уручио је председнику Вучићу орден Великог крста реда Светог Шарла.
 
gol9655.jpg

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Републике Србије захвалио је домаћинима на гостопримству и истакао да је одликовање, које му је уручио кнез Алберт II, само још један доказ поштовања према нашој Србији.
 
Председник је после разговора са кнезом Албертом II, најавио отварањe авио-линијe Београд-Ница и поручио да је договорено јачање сарадње у међународним организацијама.
 
gol9879.jpg

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„То ће бити прилика за долазак већег броја туриста у Монако, али и на читаву Азурну обалу. Такође, овим путем ћемо моћи да угостимо више туриста у Београду и у нашим зимским комплексима. Увек је важно имати пријатеља какав је кнез Алберт II од Монака, који је угледна особа и оснивач алијансе за мултилатерализам“, рекао је председник Републике.
 
gol9984.jpg

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Александар Вучић истакао је да се током званичне посете разговарало и о повећању трговинске размене, која је мала, али на узлазној путањи, те напоменуо да у ту земљу извозимо намештај и пољопривредне производе.
 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).