sretenje_velika.jpg

Vesti

15.02.2019. - 14:32

Predsednik Vučić uručio odlikovanja povodom Dana državnosti Republike Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Republike Srbije.

„Na današnji dan, pre 215 godina, ustanici su krenuli u slobodu predvođeni Voždom Karađorđem. Bio je to dug put, koji je imao za rezultat izgradnju uspešne države. Rezultati su utoliko veći ako se zna da smo više puta bili saplitani, kočeni, unazađivani, uništavani.  Na tom putu Srbija se i danas nalazi. Pred nama su veliki izazovi, ali i sada su naše vrednosti sloboda, mir, ravnopravnost i ljubav prema Srbiji.  Danas nam je potrebna Karađorđeva hrabrost i Miloševa pamet i mudrost, da izdržimo pritiske spolja i odbranimo pravo na opstanak našeg naroda, mudrost i hladna glava da donesemo najbolje odluke za život i budućnost Srbije“, rekao je predsednik Vučić na svečanoj ceremoniji i istakao da su se vrednosti ustanika našli i u prvom ustavu Srbije, koji je bio moderan, izuzetan za to vreme, jer je ukinut feudalizam, garantovana sloboda i, bar  nakratko, zauzdana apsolutistička vlast.

„Laureati su svojim radom doprineli da Srbija bude bolja i uspešnija“, poručio je predsednik Vučić i posebno zahvalio inostranim laureatima koji su širili ugled Srbije daleko van njenih granica.

Beograd, 15. februar 2019. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).