sretenje_velika.jpg

Вести

15.02.2019. - 14:32

Председник Вучић уручио одликовања поводом Дана државности Републике Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је данас одликовања заслужним појединцима и институцијама поводом Дана државности Републике Србије.

„На данашњи дан, пре 215 година, устаници су кренули у слободу предвођени Вождом Карађорђем. Био је то дуг пут, који је имао за резултат изградњу успешне државе. Резултати су утолико већи ако се зна да смо више пута били саплитани, кочени, уназађивани, уништавани.  На том путу Србија се и данас налази. Пред нама су велики изазови, али и сада су наше вредности слобода, мир, равноправност и љубав према Србији.  Данас нам је потребна Карађорђева храброст и Милошева памет и мудрост, да издржимо притиске споља и одбранимо право на опстанак нашег народа, мудрост и хладна глава да донесемо најбоље одлуке за живот и будућност Србије“, рекао је председник Вучић на свечаној церемонији и истакао да су се вредности устаника нашли и у првом уставу Србије, који је био модеран, изузетан за то време, јер је укинут феудализам, гарантована слобода и, бар  накратко, зауздана апсолутистичка власт.

„Лауреати су својим радом допринели да Србија буде боља и успешнија“, поручио је председник Вучић и посебно захвалио иностраним лауреатима који су ширили углед Србије далеко ван њених граница.

Београд, 15. фебруар 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.