miler-odlikovanje.jpg

Vesti

19.03.2019. - 19:38

Predsednik Vučić uručio odlikovanje predsedniku Upravnog odbora kompanije"Gazprom"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave II stepena Alekseju Mileru, predsedniku Upravnog odbora kompanije "Gazprom".

Predsednik Vučić je Alekseja Milera odlikovao za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Ruske Federacije. 
 
Predsednik Vučić uručio odlikovanje predsedniku Upravnog odbora kompanije

Foto Tanjug, Rade Prelić

 
„Miler je srcem, a ne novcem pokazao kako poštuje malu zemlju, slobodarski opredeljenu, i njen narod, koji je uvek uspevao da sačuva svoju zemlju“, rekao je predsednik Vučić. On je istakao da Aleksej Miler, kao i „Gazprom“, imaju veliku ulogu u obnovi Hrama Svetog Save, simbola bratske saradnje dva pravoslavna naroda.
 
"Da živi prijateljstvo Srbije i Rusije, a Vama lično, beskrajno hvala na ogromnom doprinosu koji ste dali za razvoj naših odnosa", naglasio je predsednik Vučić.
 
Predsednik Upravnog odbora kompanije „Gazprom“ Aleksej Miler je rekao da nagradu shvata kao visoku ocenu rada cele kompanije na srpskom tržištu. 
 
Predsednik Vučić uručio odlikovanje predsedniku Upravnog odbora kompanije

Foto Tanjug, Rade Prelić

 
"Veliko hvala našim srpskim partnerima, srpskim prijateljima na konstruktivnom i zajedničkom radu. Rusko-srpska saradnja će jačati, naše partnerstvo u energetici će se širiti i radićemo na novim projektima. 'Gazprom' će uvek biti uz vas", poručio je Aleksej Miler i dodao da je "Gazprom" i u najkomplikovanijim prilikama poštovao obavezu prema građanima Srbije i isporučivao gas.
 
"Poslednjih godina se isporučuje više gasa nego što je predviđeno, isporuke su povećane za 150 miliona kubnih metara u odnosu na ugovorene količine, što van svake sumnje svedoči o uspešnom socio-ekonomskom razvoju Srbije", naveo je Miler i naglasio da postoji ogroman potencijal za razvoj saradnje na polju gasifikacije, ali i na polju kulture i sporta.
 
Beograd, 19. mart 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).