miler-odlikovanje.jpg

Вести

19.03.2019. - 19:38

Председник Вучић уручио одликовање председнику Управног одбора компаније"Газпром"

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је данас Орден српске заставе II степена Алексеју Милеру, председнику Управног одбора компаније "Газпром".

Председник Вучић је Алексеја Милера одликовао за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа Србије и Руске Федерације. 
 
Председник Вучић уручио одликовање председнику Управног одбора компаније

Фото Танјуг, Раде Прелић

 
„Милер је срцем, а не новцем показао како поштује малу земљу, слободарски опредељену, и њен народ, који је увек успевао да сачува своју земљу“, рекао је председник Вучић. Он је истакао да Алексеј Милер, као и „Газпром“, имају велику улогу у обнови Храма Светог Саве, симбола братске сарадње два православна народа.
 
"Да живи пријатељство Србије и Русије, а Вама лично, бескрајно хвала на огромном доприносу који сте дали за развој наших односа", нагласио је председник Вучић.
 
Председник Управног одбора компаније „Газпром“ Алексеј Милер је рекао да награду схвата као високу оцену рада целе компаније на српском тржишту. 
 
Председник Вучић уручио одликовање председнику Управног одбора компаније

Фото Танјуг, Раде Прелић

 
"Велико хвала нашим српским партнерима, српским пријатељима на конструктивном и заједничком раду. Руско-српска сарадња ће јачати, наше партнерство у енергетици ће се ширити и радићемо на новим пројектима. 'Газпром' ће увек бити уз вас", поручио је Алексеј Милер и додао да је "Газпром" и у најкомпликованијим приликама поштовао обавезу према грађанима Србије и испоручивао гас.
 
"Последњих година се испоручује више гаса него што је предвиђено, испоруке су повећане за 150 милиона кубних метара у односу на уговорене количине, што ван сваке сумње сведочи о успешном социо-економском развоју Србије", навео је Милер и нагласио да постоји огроман потенцијал за развој сарадње на пољу гасификације, али и на пољу културе и спорта.
 
Београд, 19. март 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.