Predsednik Vučić uručio Sretenjski orden drugog stepena Zoranu Terziću

Vesti

04.07.2022. - 13:16

Predsednik Vučić uručio Sretenjski orden drugog stepena Zoranu Terziću

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je Sretenjski orden drugog stepena Zoranu Terziću za naročite zasluge u sportskoj delatnosti i postignute rezultate ženske odbojkaške reprezentacije.

Predsednik Vučić uručio Sretenjski orden drugog stepena Zoranu Terziću

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Za odbojku se kaže da su je izmislili muškarci, a usavršile žene. Kroz karijeru Zorana Terzića prepliću se, kao fini, sitan vez, zlatne niti uspeha i u muškoj i u ženskoj odbojci. Igrao je za sve kategorije Crvene Zvezde od 1979. do 1986. godine, ali kao mlad i studiozan, doneo je riskantnu odluku da se u potpunosti posveti trenerskom poslu i studijama na Fakultetu za fizičku kulturu. Time je ne samo za sebe, već za sve nas doneo sjajnu odluku. Kao trener osvojio je sve što je moguće osvojiti. Dve decenije je proveo kao selektor naše reprezentacije, pri tome osvojivši 20 najvećih trofeja, evropskih, svetskih i olimpijskih. Ekipe i generacije su se menjale, ali naša reprezentacija imala je uvek vrsnog kapetana, koji je vešto kormilario kroz sve izazove koje sport može da nametne. Presrećan sam što mogu da uručim ovaj orden gospodinu Terziću. On je proslavio naš sport i našu zemlju širom sveta. Vaše viteške pobede zauvek će ostati zabeležene u sportskim analima, ali i u srcima miliona ljubitelja odbojke. Hvala na svemu, hvala za sve divne trenutke, ogroman rad i trud“, poručio je predsednik Vučić. 
 
Predsednik Vučić uručio Sretenjski orden drugog stepena Zoranu Terziću

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Zoran Terzić je izjavio da je tokom 20 godina nekada bilo i sumnji, ali da je plovidba bila predivna, te izrazio zahvalnost svima koji su pomogli da se dođe do vrhunskih rezultata. 
 
„Meni je ovaj orden kao svetionik. Hvala svim mojim saradnicima, pre svega igračicama. Hvala i državi koja je omogućila da sve ono što je potrebno imamo, da budemo na nivou vrhunskih svetskih reprezentacija“, istakao je Zoran Terzić. 
 
Beograd,
04. jul 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).