Председник Вучић уручиo Сретењски орден другог степена Зорану Терзићу

Вести

04.07.2022. - 13:16

Председник Вучић уручиo Сретењски орден другог степена Зорану Терзићу

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је Сретењски орден другог степена Зорану Терзићу за нарочите заслуге у спортској делатности и постигнуте резултате женске одбојкашке репрезентације.

Председник Вучић уручиo Сретењски орден другог степена Зорану Терзићу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„За одбојку се каже да су је измислили мушкарци, а усавршиле жене. Kроз каријеру Зорана Терзића преплићу се, као фини, ситан вез, златне нити успеха и у мушкој и у женској одбојци. Играо је за све категорије Црвене Звезде од 1979. до 1986. године, али као млад и студиозан, донео је рискантну одлуку да се у потпуности посвети тренерском послу и студијама на Факултету за физичку културу. Тиме је не само за себе, већ за све нас донео сјајну одлуку. Kао тренер освојио је све што је могуће освојити. Две деценије је провео као селектор наше репрезентације, при томе освојивши 20 највећих трофеја, европских, светских и олимпијских. Екипе и генерације су се мењале, али наша репрезентација имала је увек врсног капетана, који је вешто кормиларио кроз све изазове које спорт може да наметне. Пресрећан сам што могу да уручим овај орден господину Терзићу. Он је прославио наш спорт и нашу земљу широм света. Ваше витешке победе заувек ће остати забележене у спортским аналима, али и у срцима милиона љубитеља одбојке. Хвала на свему, хвала за све дивне тренутке, огроман рад и труд“, поручио је председник Вучић. 
 
Председник Вучић уручиo Сретењски орден другог степена Зорану Терзићу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Зоран Терзић је изјавио да је током 20 година некада било и сумњи, али да је пловидба била предивна, те изразио захвалност свима који су помогли да се дође до врхунских резултата. 
 
„Мени је овај орден као светионик. Хвала свим мојим сарадницима, пре свега играчицама. Хвала и држави која је омогућила да све оно што је потребно имамо, да будемо на нивоу врхунских светских репрезентација“, истакао је Зоран Терзић. 
 
Београд,
04. јул 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).