Prijem za šahovsku reprezentaciju Srbije

Vesti

27.11.2023. - 12:15

Prijem za članove muške šahovske reprezentacije Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove muške šahovske reprezentacije Srbije nakon osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i tom prilikom poručio da će budžet za Šahovski savez biti trostruko uvećan.

„Decenijama smo igrali i voleli šah, ali nikada nismo osvojili i ostvarili ono što je generacija ovih fantastičnih momaka uradila. Srbija je prvi put u svojoj istoriji evropski prvak u šahu. Postigli ste izvanredne rezultate i doneli nam zlato. Hvala vam mnogo i još jedanput vam čestitam na ogromnom uspehu. Da se borimo za to da ovo ne bude poslednja medalja na velikim takmičenjima“, izjavio je predsednik Vučić dodajući da je Srbija prvi put ispred Nemačke i Jermenije.
 
Prijem za šahovsku reprezentaciju Srbije

FOTO: Tanjug

 
Navodeći da je Šahovski savez Srbije imao budžet od 16 miliona dinara, predsednik Vučić je rekao da je dogovoreno da budžet bude utrostručen, kao i da će početi razgovari o šahovskom domu i tome kako da se šah vrati u škole.
 
"Nekada smo organizovali takmičenje i to moramo da radimo i u budućnosti", poručio je predsednik Vučić ocenivši da je ugled Srbije dramatično skočio posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.
 
Prijem za šahovsku reprezentaciju Srbije

FOTO: Tanjug

 
"Što se nas tiče, mi ćemo kao država nastaviti da pomažemo, a vama čestitam još jedanput", poručio je predsednik Vučić.
 
Tokom prijema, selektor šahovske reprezentacije Srbije Miodrag Perunović poklonio je predsedniku Vučiću dres reprezentacije.
 
Prijem za šahovsku reprezentaciju Srbije

FOTO: Tanjug

 
"U ime, pre svega ovih divnih momaka koji su obradovali naciju, kao i Šahovskog saveza Srbije, želimo da vam zahvalimo na podršci, razumevanju, pa evo sad i na povećanju budžeta. Nadamo se da će, posle ovog istorijskog uspeha, pravi uspesi tek slediti i nemojte da sumnjate u nas", rekao je Perunović.
 
Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić uručio je predsedniku Srbije medaljon budući da je, kako je rekao, i predsednik šahista.
 
Prijem za šahovsku reprezentaciju Srbije

FOTO: Tanjug

 
"Beležili smo mnogo rezultata, a evo sad je kao finalni došao ovaj takmičarski. Sve vreme našeg uspona država Srbija nas najozbiljnije podržava i pomaže", rekao je Lazić.
 
Predsednik Vučić je sa zlatnim šahistima na kraju odigrao i partiju šaha.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).