Пријем за шаховску репрезентацију Србије

Вести

27.11.2023. - 12:15

Пријем за чланове мушке шаховске репрезентације Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас чланове мушке шаховске репрезентације Србије након освајања златне медаље на Европском првенству и том приликом поручио да ће буџет за Шаховски савез бити троструко увећан.

„Деценијама смо играли и волели шах, али никада нисмо освојили и остварили оно што је генерација ових фантастичних момака урадила. Србија је први пут у својој историји европски првак у шаху. Постигли сте изванредне резултате и донели нам злато. Хвала вам много и још једанпут вам честитам на огромном успеху. Да се боримо за то да ово не буде последња медаља на великим такмичењима“, изјавио је председник Вучић додајући да је Србија први пут испред Немачке и Јерменије.
 
Пријем за шаховску репрезентацију Србије

ФОТО: Танјуг

 
Наводећи да је Шаховски савез Србије имао буџет од 16 милиона динара, председник Вучић је рекао да је договорено да буџет буде утростручен, као и да ће почети разговари о шаховском дому и томе како да се шах врати у школе.
 
"Некада смо организовали такмичење и то морамо да радимо и у будућности", поручио је председник Вучић оценивши да је углед Србије драматично скочио после освајања златне медаље на Европском првенству.
 
Пријем за шаховску репрезентацију Србије

ФОТО: Танјуг

 
"Што се нас тиче, ми ћемо као држава наставити да помажемо, а вама честитам још једанпут", поручио је председник Вучић.
 
Током пријема, селектор шаховске репрезентације Србије Миодраг Перуновић поклонио је председнику Вучићу дрес репрезентације.
 
Пријем за шаховску репрезентацију Србије

ФОТО: Танјуг

 
"У име, пре свега ових дивних момака који су обрадовали нацију, као и Шаховског савеза Србије, желимо да вам захвалимо на подршци, разумевању, па ево сад и на повећању буџета. Надамо се да ће, после овог историјског успеха, прави успеси тек следити и немојте да сумњате у нас", рекао је Перуновић.
 
Председник Шаховског савеза Србије Драган Лазић уручио је председнику Србије медаљон будући да је, како је рекао, и председник шахиста.
 
Пријем за шаховску репрезентацију Србије

ФОТО: Танјуг

 
"Бележили смо много резултата, а ево сад је као финални дошао овај такмичарски. Све време нашег успона држава Србија нас најозбиљније подржава и помаже", рекао је Лазић.
 
Председник Вучић је са златним шахистима на крају одиграо и партију шаха.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).