tan2018-2-16_112312819_2.jpg

Vesti

16.02.2018. - 11:53

Primopredaja akreditivnih pisama ambasadora Arapske Republike Egipat

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom ceremonije primopredaje akreditivnih pisama, ambasadoru Arapske Republike Egipat Amru Alguvejliju poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u našoj zemlji.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što će Egipat u Srbiji predstavljati diplomata sa velikim iskustvom, kompetentan da doprinese ispunjavanju planova za saradnju, koji su bili sadržaj razgovora sa predsednikom Al Sisijem, tokom prošlogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. „Osim oživljavanja rada Mešovitog komiteta za privrednu saradnju, neophodno je, zaključivanjem odgovarajućih međudržavnih sporazuma, stvoriti pravnu osnovu za širenje oblasti saradnje“, naglasio je predsednik Vučić. On je rekao da će ambasador Alguvejli u radu imati veliku podršku državnih organa Srbije.
 
Ambasador Alguvejli je rekao da se nada da će ispuniti cilj - da da pun doprinos sveukupnoj saradnji dveju zemalja na obostranu korist, jer je to i zadatak koji je dobio od predsednika Al Sisija. On je istakao da već ima mnogo ideja kako da Srbiju i Egipat učini još bližim.
 
Predsednik Srbije je čestitao rukovodstvu i narodu Egipta na tome što, i dok su prisutne bezbednosne pretnje, ostvaruju velike razvojne projekte. Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Alguvejlija da prenese pozdrave predsedniku Al Sisiju, izrazivši nadu da će uskoro moći da ga ugosti u Beogradu, u zvaničnoj poseti.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PRUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
Beograd, 16. februar 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).