16.02.2018

Примопредаја акредитивних писама амбасадора Арапске Републике Египат

Председник Републике Србије Александар Вучић је, приликом церемоније примопредаје акредитивних писама, амбасадору Арапске Републике Египат Амру Алгувејлију пожелео добродошлицу и пријатан боравак у нашој земљи.

Фото Танјуг, Драган Кујунџић

Председник Вучић је изразио задовољство што ће Египат у Србији представљати дипломата са великим искуством, компетентан да допринесе испуњавању планова за сарадњу, који су били садржај разговора са председником Ал Сисијем, током прошлогодишњег заседања Генералне скупштине Уједињених нација. „Осим оживљавања рада Мешовитог комитета за привредну сарадњу, неопходно је, закључивањем одговарајућих међудржавних споразума, створити правну основу за ширење области сарадње“, нагласио је председник Вучић. Он је рекао да ће амбасадор Алгувејли у раду имати велику подршку државних органа Србије.

Амбасадор Алгувејли је рекао да се нада да ће испунити циљ - да да пун допринос свеукупној сарадњи двеју земаља на обострану корист, јер је то и задатак који је добио од председника Ал Сисија. Он је истакао да већ има много идеја како да Србију и Египат учини још ближим.

Председник Србије је честитао руководству и народу Египта на томе што, и док су присутне безбедносне претње, остварују велике развојне пројекте. Председник Вучић је замолио амбасадора Алгувејлија да пренесе поздраве председнику Ал Сисију, изразивши наду да ће ускоро моћи да га угости у Београду, у званичној посети.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

Београд, 16. фебруар 2018. године