Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

Vesti

09.09.2023. - 17:15

Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, na kojoj je u prve oficirske činove promovisano 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

Foto: Predsedništvo Srbije / Aleksandar Simić

 
Predsednik Vučić je svoje obraćanje je započeo rečima vojvode Mišića koji je rekao „da se u ratu lako gubi glava, ali se jednako lako gubi i obraz“. 
 
„Obraćam vam se i kao neko ko bi po godinama mogao da vam bude otac i kao neko ko dobro zna sa kakvim se problemima naša zemlja danas suočava i koji su sve izazovi pred nama. Lepo je i časno biti vojnik Vojske Srbije i služiti otadžbini, ali taj posao vam neće biti lak, u stvari, sećaćete se školovanja kao najlepših godina svog života. Hvala vam što ste odgovorno tome pristupili i hvala vam što možemo mnogo toga da očekujemo od vas i tražimo, hvala vam što vam nije bilo teško da po kiši, suncu, vetru i snegu obavljate zadatke, uvek otadžbinu stavljajući ispred sebe. Mi vojsku gradimo i vas smo školovali da biste bili odvraćajuću faktor za svakog ko pomisli da je Srbija lak plen. Mi ćemo dati sve da čuvamo mir, ali vi, dragi oficiri, uvek morate da znate da sebe, svoj narod i zemlju možemo da sačuvamo samo svojom snagom, hrabrošću, marljivošću, odgovornošću i ozbiljnošću. Bićemo sve jači, mada snažnije pojačanje od vas nismo mogli da dobijemo”, poručio je predsednik najmlađim oficirima Vojske Srbije. On je dodao da je životni standard pripadnika naše vojske danas mnogo bolji, ali da se na tome neće stati i da će problemi nastaviti da se rešavaju. 
 
Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

Foto: Predsedništvo Srbije / Aleksandar Simić

 
„Ne postoji bolje oružje i oruđe od vaše pameti i srca. Hvala vam na trudu i energiji. Hvala vama, divni roditelji, na tome što ste podržali svoju decu da služe našoj otadžbini, a mi ćemo gledati samo da vam budemo od pomoći“, istakao je predsednik Vučić. 
 
Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

Foto: Predsedništvo Srbije / Aleksandar Simić

 
Najboljim studentima u klasi, Đorđu Pešiću, Viktoru Teodosiću, Milici Marinković i Dijani Đokić, predsednik Vučić uručio je oficirske sablje sa posvetom – simbol oficirske časti.
 
Beograd,
09. septembar 2023. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).