Промоција најмлађих официра Војске Србије

Вести

09.09.2023. - 17:15

Промоција најмлађих официра Војске Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаности испред Дома Народне скупштине, на којој је у прве официрске чинове промовисано 175 кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА.

Промоција најмлађих официра Војске Србије

Фото: Председништво Србије / Александар Симић

 
Председник Вучић je своје обраћање је започео речима војводе Мишића који је рекао „да се у рату лако губи глава, али се једнако лако губи и образ“. 
 
„Обраћам вам се и као неко ко би по годинама могао да вам буде отац и као неко ко добро зна са каквим се проблемима наша земља данас суочава и који су све изазови пред нама. Лепо је и часно бити војник Војске Србије и служити отаџбини, али тај посао вам неће бити лак, у ствари, сећаћете се школовања као најлепших година свог живота. Хвала вам што сте одговорно томе приступили и хвала вам што можемо много тога да очекујемо од вас и тражимо, хвала вам што вам није било тешко да по киши, сунцу, ветру и снегу обављате задатке, увек отаџбину стављајући испред себе. Ми војску градимо и вас смо школовали да бисте били одвраћајућу фактор за сваког ко помисли да је Србија лак плен. Ми ћемо дати све да чувамо мир, али ви, драги официри, увек морате да знате да себе, свој народ и земљу можемо да сачувамо само својом снагом, храброшћу, марљивошћу, одговорношћу и озбиљношћу. Бићемо све јачи, мада снажније појачање од вас нисмо могли да добијемо”, поручио је председник најмлађим официрима Војске Србије. Он је додао да је животни стандард припадника наше војске данас много бољи, али да се на томе неће стати и да ће проблеми наставити да се решавају. 
 
Промоција најмлађих официра Војске Србије

Фото: Председништво Србије / Александар Симић

 
„Не постоји боље оружје и оруђе од ваше памети и срца. Хвала вам на труду и енергији. Хвала вама, дивни родитељи, на томе што сте подржали своју децу да служе нашој отаџбини, а ми ћемо гледати само да вам будемо од помоћи“, истакао је председник Вучић. 
 
Промоција најмлађих официра Војске Србије

Фото: Председништво Србије / Александар Симић

 
Најбољим студентима у класи, Ђорђу Пешићу, Виктору Теодосићу, Милици Маринковић и Дијани Ђокић, председник Вучић уручио је официрске сабље са посветом – симбол официрске части.
 
Београд,
09. септембар 2023. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).