tan2015-1-27_14344044_3.jpg

Vesti

27.01.2015. - 16:51

Proslava Svetog Save na Bogoslovskom fakultetu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji je prisustvovao proslavi praznika Svetog Save na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu poručio je studentima te visokoškolske ustanove da znanje primaju kao što je srpski narod primao reči Svetog Save zasnovane na veri i istini.

"Čvrsto uveren da vašim profesorima nemam šta da kažem o Svetom Savi, što oni već ne znaju, poštovani studenti obraćam se vama koji primate znanje kao što je srpski narod primao reči Svetoga Save zasnovane na veri i istini. Citirajte ih sebi i drugima", istakao je predsednik Srbije i poručio:
"Priklonite bogoljubivo srca svoja da čujete reči svetih istina, da ih stavite u srca svoja, u savest duša svojih, pred oči uma svoga, te da ih razumete", citirao je Nikolić Svetog Savu.
Nikolić je kazao i da treba da imaju "veru čistu i molitvu čestu, istinu pri svemu, telesnu čistotu i duševno uzdržanje, čuvajući razum Svetog Krštenja i prosvećenja Božija, da svagda ljubeći pokajanje i ispovedanje grehova svojih steknu duhovni mir".
"Jer, duhovna nauka nije igra i niti reči bezumlja ljudskih misli, nego je to propovedana Sveta vera Božja na kojoj su osnovani sveti činovi u Hristu Isusu Gospodu našem, o kome proroci Svetim Duhom prorekoše i apostoli naučiše, i mučenici ispovedaše, i svi Sveti sačuvaše...", rekao je predsednik Srbije.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).