tan2015-1-27_14344044_3.jpg

Вести

27.01.2015. - 16:51

Прослава Светог Саве на Богословском факултету

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић коjи jе присуствовао прослави празника Светог Саве на Православном богословском факултету Универзитета у Београду поручио jе студентима те високошколске установе да знање примаjу као што jе српски народ примао речи Светог Саве засноване на вери и истини.

"Чврсто уверен да вашим професорима немам шта да кажем о Светом Сави, што они већ не знаjу, поштовани студенти обраћам се вама коjи примате знање као што jе српски народ примао речи Светога Саве засноване на вери и истини. Цитираjте их себи и другима", истакао jе председник Србиjе и поручио:
"Приклоните богољубиво срца своjа да чуjете речи светих истина, да их ставите у срца своjа, у савест душа своjих, пред очи ума свога, те да их разумете", цитирао jе Николић Светог Саву.
Николић jе казао и да треба да имаjу "веру чисту и молитву честу, истину при свему, телесну чистоту и душевно уздржање, чуваjући разум Светог Kрштења и просвећења Божиjа, да свагда љубећи покаjање и исповедање грехова своjих стекну духовни мир".
"Jер, духовна наука ниjе игра и нити речи безумља људских мисли, него jе то проповедана Света вера Божjа на коjоj су основани свети чинови у Христу Исусу Господу нашем, о коме пророци Светим Духом прорекоше и апостоли научише, и мученици исповедаше, и сви Свети сачуваше...", рекао jе председник Србиjе.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).