20662813_b.jpg

Vesti

07.05.2014. - 14:57

PTJ brine o bezbednosti građana i dece Srbije

BEOGRAD- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas, povodom Dana i Slave Protiv teroristicke jedinice MUP Srbije da PTJ zajedno sa drugim jedinicama policije i vojske brine o bezbednosti i sreći građana i dece Srbije.

Nkolić je naveo da na mnogo načina čovek može da pokaže da brani svoju zemlju i narod i da se za ideale svako bori na svoj način, koji zahteva određenu dozu hrabrosti, ali da nešto veću hrabrost od građana pokazuju pripadnici PTJ.
 
"Svoju ljubav prema zemlji i narodu morali su da pretoče u ljubav prema oružju i borilačkim veštinama, svoju želju da svi žive u miru i sreći morali su da ostvare tako da sebi ne požele puno mira i sreće", rekao je Nikolić koji je od te jedinice dobio priznanje u vidu velike plakate.
 
Predsednik je kazao da dve godine sarađuje sa tom jedinicom i da mu posebno znači to priznanje koje je dobio, jer ga je dobio od "ljudi koji su škrti na priznanjima, ali lako daju sve od sebe".
 
Predsednik je rekao da će sa tom jedinicom nastaviti saradnju kao i do sada i da im je zahvalan što brinu o njegovoj i bezbednosti njegove porodice.
 
Nikolić je takođe rekao da se, "kada neko brine o vašoj sudbini i bezbednosti, negde gubi i zvaničan odnos i prerasta u prijateljski", kao što je u njegovom slučaju sa pripadnicima PTJ.
 
Direktor policije Milorad Veljović, čestitajući Dan jedicine, poručio je da će PTJ kao i policija zajedno sa vojskom biti stub bezbednsoti države.
 
Veljović je istakao da će i policija i PTJ uvek biti spremni da izdrže svaki zadatak koji pred njih stave predsednik i vlada.
 
Ministar za rad, zapošljavanje i boračko socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je Ministarstvo koje vodi promenilo ime kako bi pokazali da je jeda od prioriteta briga o borcima koji nikada državi nisu rekli - ne.
 
"Protiv teroritička jedinica nikada Srbiji nije rekla ne", rekao je Vulin koji je najavio da će se u narednom periodu raditi na donošenju novog zakona o zaštiti boraca i njihovih porodica.
 
Vulin je ovogodišnji dobitnik Statue Zlatni grifon, koja se dodeljuje visokim državnim zvaničnicima za podršku PTJ MUP Srbije.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).