20662813_b.jpg

Вести

07.05.2014. - 14:57

ПTJ брине о безбедности грађана и деце Србиjе

БEOГРAД- Председник Србиjе Tомислав Николић поручио jе данас, поводом Дана и Славе Против терористицке jединице MУП Србиjе да ПTJ заjедно са другим jединицама полициjе и воjске брине о безбедности и срећи грађана и деце Србиjе.

Нколић jе навео да на много начина човек може да покаже да брани своjу земљу и народ и да се за идеале свако бори на своj начин, коjи захтева одређену дозу храбрости, али да нешто већу храброст од грађана показуjу припадници ПTJ.
 
"Своjу љубав према земљи и народу морали су да преточе у љубав према оружjу и борилачким вештинама, своjу жељу да сви живе у миру и срећи морали су да остваре тако да себи не пожеле пуно мира и среће", рекао jе Николић коjи jе од те jединице добио признање у виду велике плакате.
 
Председник jе казао да две године сарађуjе са том jединицом и да му посебно значи то признање коjе jе добио, jер га jе добио од "људи коjи су шкрти на признањима, али лако даjу све од себе".
 
Председник jе рекао да ће са том jединицом наставити сарадњу као и до сада и да им jе захвалан што брину о његовоj и безбедности његове породице.
 
Николић jе такође рекао да се, "када неко брине о вашоj судбини и безбедности, негде губи и званичан однос и прераста у приjатељски", као што jе у његовом случаjу са припадницима ПTJ.
 
Директор полициjе Mилорад Вељовић, честитаjући Дан jедицине, поручио jе да ће ПTJ као и полициjа заjедно са воjском бити стуб безбеднсоти државе.
 
Вељовић jе истакао да ће и полициjа и ПTJ увек бити спремни да издрже сваки задатак коjи пред њих ставе председник и влада.
 
Mинистар за рад, запошљавање и борачко социjална питања Aлександар Вулин рекао jе да jе Mинистарство коjе води променило име како би показали да jе jеда од приоритета брига о борцима коjи никада држави нису рекли - не.
 
"Против тероритичка jединица никада Србиjи ниjе рекла не", рекао jе Вулин коjи jе наjавио да ће се у наредном периоду радити на доношењу новог закона о заштити бораца и њихових породица.
 
Вулин jе овогодишњи добитник Статуе Златни грифон, коjа се додељуjе високим државним званичницима за подршку ПTJ MУП Србиjе.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).