Sastanak sa delegacijom kompanije "Hansgrohe"

Vesti

15.10.2021. - 15:35

Sastanak sa delegacijom kompanije "Hansgrohe"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kompanije Hansgrohe i prisustvovao potpisivanju Ugovora o dodeli sredstava podsticaja između ove nemačke kompanije i Ministarstva privrede, čiji je predmet finansijska podrška za realizaciju investicionog projekta SpeeX, koji se odnosi na izgradnju proizvodnog pogona za proizvodnju i montažu slavina, delova slavina i sanitarnih proizvoda u gradu Valjevu.

Sastanak sa delegacijom kompanije

Foto. Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Verujem da je ovo velika radost ne samo za ljude u Valjevu, jer će ovaj projekat doprineti i razvoju čitavog Kolubarskog ali i delova Zlatibroskog okruga. Ovo je nešto što smo najavljivali, ali nismo smeli ni da izgovorimo. Srećan sam što su izabrali Srbiju. U Valjevu će da procveta sve, od ugostiteljskih obejakta, do svega drugog, biće mnogo više novca za infrastrukturne radove. ", rekao je predsednik Vučić i dodao da će ova nemačka kompanija da otvori novi pogon u Valjevu u kojem će biti zaposleno do 1.000 ljudi.  On je najavio da će do novembra sledeće godine biti završena i brza saobraćajnica Lajkovac - Valjevo i naglasio da su se danas dogovorili da država uloži još 16 miliona evra kako bi se uradila dodatna dva kilometra, koji će brzu saobraćajnicu spojiti sa industrijskom zonom u Valjevu.
 
Sastanak sa delegacijom kompanije

Foto. Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Hansgrohe je jedna fantastična firma i mnogo sam srećan što smo jedna od pet zemalja u kojoj će ova firma da proizvodi. Mi smo zemlja koja gleda u budućnost i mi znamo da kada dolaze Nemci, oni ostaju duže da proizvode i rade. Srbija je dobila mnogo. Ova investicija je važna za ugled Srbije u svetu, tako da se tu ne radi samo o njenom doprinosu BDP-u naše zemlje“, poručio je predsednik Vučić i dodao da je reč o investiciji vrednoj 85 miliona evra. 
 
Sastanak sa delegacijom kompanije

Foto. Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Izvršnog odbora kompanije Hansgrohe Hans Jirgen Kalmbah rekao je da je to najveća investicija u istoriji te kompanije i zahvalio je Vladi Republike Srbije na ukazanom poverenju i na značajnoj podršci u izgradnji novog proizvodnog pogona u Valjevu.
 
"Ovo je za nas istorijska prekretnica, jer će predstavljati našu najveću investiciju u 120 godina dugoj istoriji postojanja naše kompanije. Zadovoljstvo nam je što ćemo srpskoj kompaniji poželeti dobrodošlicu u našu porodicu u budućnosti. Namerno kažem porodicu, jer je to u potpunosti u duhu osnivača naše kompanije Hansa Grohea, koji je postavio temelje naše kompanije još 1901. godine", istakao je Kalmbah.

 
Beograd, 15. oktobar 2021. godine
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).