Састанак са делегацијом компаније "Hansgrohe"

Вести

15.10.2021. - 15:35

Састанак са делегацијом компаније "Hansgrohe"

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом компаније Hansgrohe и присуствовао потписивању Уговора о додели средстава подстицаја између ове немачке компаније и Министарства привреде, чији је предмет финансијска подршка за реализацију инвестиционог пројекта SpeeX, који се односи на изградњу производног погона за производњу и монтажу славина, делова славина и санитарних производа у граду Ваљеву.

Састанак са делегацијом компаније

Фото. Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Верујем да је ово велика радост не само за људе у Ваљеву, јер ће овај пројекат допринети и развоју читавог Kолубарског али и делова Златиброског округа. Ово је нешто што смо најављивали, али нисмо смели ни да изговоримо. Срећан сам што су изабрали Србију. У Ваљеву ће да процвета све, од угоститељских обејакта, до свега другог, биће много више новца за инфраструктурне радове. ", рекао је председник Вучић и додао да ће ова немачка компанија да отвори нови погон у Ваљеву у којем ће бити запослено до 1.000 људи.  Он је најавио да ће до новембра следеће године бити завршена и брза саобраћајница Лајковац - Ваљево и нагласио да су се данас договорили да држава уложи још 16 милиона евра како би се урадила додатна два километра, који ће брзу саобраћајницу спојити са индустријском зоном у Ваљеву.
 
Састанак са делегацијом компаније

Фото. Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Hansgrohe је једна фантастична фирма и много сам срећан што смо једна од пет земаља у којој ће ова фирма да производи. Ми смо земља која гледа у будућност и ми знамо да када долазе Немци, они остају дуже да производе и раде. Србија је добила много. Ова инвестиција је важна за углед Србије у свету, тако да се ту не ради само о њеном доприносу БДП-у наше земље“, поручио је председник Вучић и додао да је реч о инвестицији вредној 85 милиона евра. 
 
Састанак са делегацијом компаније

Фото. Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Извршног одбора компаније Hansgrohe Ханс Јирген Kалмбах рекао је да је то највећа инвестиција у историји те компаније и захвалио је Влади Републике Србије на указаном поверењу и на значајној подршци у изградњи новог производног погона у Ваљеву.
 
"Ово је за нас историјска прекретница, јер ће представљати нашу највећу инвестицију у 120 година дугој историји постојања наше компаније. Задовољство нам је што ћемо српској компанији пожелети добродошлицу у нашу породицу у будућности. Намерно кажем породицу, јер је то у потпуности у духу оснивача наше компаније Ханса Грохеа, који је поставио темеље наше компаније још 1901. године", истакао је Kалмбах.

 
Београд, 15. октобар 2021. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).