img_4065_-_copy.jpg

Vesti

27.02.2018. - 14:20

Sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas u Berlinu s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare između ostalog rekao: „Srbija je posvećena miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i računa na dalju podršku Nemačke i kancelarke Angele Merkel, kakvu je i do sada imala.“
 
"Srbija i Nemačka imaju rekordnu trgovinsku razmenu koja je dostigla 4,4 milijarde evra, a Nemačka je sada ubedljivo na vrhu kao trgovinski partner Srbije, rekao je predsednik Srbije.
 
"Ponosni smo na to što je zahvaljujući nemačkim investicijama u Srbiji naš izvoz za Nemačku dostigao gotovo 1,9 milijardi, što je pokrivenost uvoza izvozom veća nego ikada i predstavlja povećanje od 10,3 odsto u trgovinskoj razmeni samo u poslednjoj godini " istakao je predsednik Vučić.
 
"Veoma cenim rad predsednika Vučića i želim mu uspeh u poslu koji nije lak", poručila je danas nemačka kancelarka i istakla da Nemačka i dalje podržava Srbiju na njenom putu ka EU. Ona je takođe istakla da je Nemačka impresionirana kako Beograd korača putem reformi i da ohrabruje srpske valsti da to čine i dalje.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).