img_4065_-_copy.jpg

Вести

27.02.2018. - 14:20

Састанак са немачком канцеларком Ангелом Меркел

Председник Србије Александар Вучић сусрео се данас у Берлину с немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Он је на заједничкој конференцији за новинаре између осталог рекао: „Србија је посвећена миру и стабилности на Западном Балкану и рачуна на даљу подршку Немачке и канцеларке Ангеле Меркел, какву је и до сада имала.“
 
"Србиjа и Немачка имаjу рекордну трговинску размену коjа jе достигла 4,4 милиjарде евра, а Немачка jе сада убедљиво на врху као трговински партнер Србиjе, рекао jе председник Србиjе.
 
"Поносни смо на то што jе захваљуjући немачким инвестициjама у Србиjи наш извоз за Немачку достигао готово 1,9 милиjарди, што jе покривеност увоза извозом већа него икада и представља повећање од 10,3 одсто у трговинскоj размени само у последњоj години " истакао је председник Вучић.
 
"Веома ценим рад председника Вучића и желим му успех у послу коjи ниjе лак", поручила jе данас немачка канцеларка и истакла да Немачка и даље подржава Србиjу на њеном путу ка EУ. Она је такође истакла да jе Немачка импресионирана како Београд корача путем реформи и да охрабруjе српске валсти да то чине и даље.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).