Sastanak sa Nikolom Nedeljkovićem

Vesti

30.12.2022. - 12:40

Sastanak sa Nikolom Nedeljkovićem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Nikolom Nedeljkovićem, koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini.

Sastanak sa Nikolom Nedeljkovićem

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Danas sam upoznao jednu divnu porodicu Dragomira, Slobodanke i Nikole Nedeljkovića. Njegove starije sestre, Mariju i Bojanu, nisam. Upoznao sam jednu divnu porodicu ponosnih i čestitih Srba, roditelja koji su odgajili dečaka na najlepši i najbolji mogući način. Ponosan sam što smo nešto malo mogli da pomognemo. Njegov slučaj je slučaj koji pokazuje sa kim imamo posla. Ne zaboravite, toga dana uhapšen je i Risto Jovanović iz Crne Gore, bez ikakvog razloga. Njemu je bila dodeljena novčana kazna, a Nikola Nedeljković, zato što je iz Beograda, iz Sremčice, kažnjen je sa osam meseci zatvora. Naravno, nemaju ništa od materijalnih dokaza. Imaju pet fotografija, tri u beloj majici, a na dve se vidi crveno-plavo-bela trobojka na kojoj piše nema predaje. Pošto im to nije bilo dovoljno da ga osude, doveli su trojicu da potvrde da je izgovarao reči mržnje, iako se to nije desilo i za to nemaju ni jedan materijalni dokaz. Dobro je da Nikola ne mrzi nikoga, dobro je da voli svoju otadžbinu i srećan sam što će se u našoj evidenciji voditi kao neosuđivano lice. Što se tiče zakona Republike Srbije, Nikola Nedeljković je čist kao suza“, rekao je predsednik Vučić. On je ponudio Nikoli Nedeljkoviću da se bavi humanitarnim radom u Kancelariji za KiM ili da radi u Ministarstvu za nauku, tehnologiju i razvoj, uz nastavak školovanja, a Nedeljković je izabrao humanitarni rad. 
 
Sastanak sa Nikolom Nedeljkovićem

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Ljude koje vidite iz Kancelarije za KiM su vredno radili i borili se za naš narod na KiM. O njima nikada i ne pričamo. Brinuli su o svakoj porodici. Naš posao je da sada brinemo o Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću, da se borimo za njih i nastavićemo to da radimo", poručio je predsednik Vučić. 
 
Sastanak sa Nikolom Nedeljkovićem

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Nikola Nedeljković je zahvalio državi, predsedniku Vučiću i Kancelariji za KiM koji su, kako je naveo, od prvog dana bili uz njega. 
 
"Bitno mi je da kažem da ne mrzim nikoga, kao što su me optuživali i osudili, samo volim i poštujem svoju zemlju, volim svoje i to je to", rekao je Nedeljković. 
 
Beograd,
30. decembar 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).