Састанак са Николом Недељковићем

Вести

30.12.2022. - 12:40

Састанак са Николом Недељковићем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Николом Недељковићем, који је пуштен на слободу након шест месеци проведених у затвору у Приштини.

Састанак са Николом Недељковићем

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Данас сам упознао једну дивну породицу Драгомира, Слободанке и Николе Недељковића. Његове старије сестре, Марију и Бојану, нисам. Упознао сам једну дивну породицу поносних и честитих Срба, родитеља који су одгајили дечака на најлепши и најбољи могући начин. Поносан сам што смо нешто мало могли да помогнемо. Његов случај је случај који показује са ким имамо посла. Не заборавите, тога дана ухапшен је и Ристо Јовановић из Црне Горе, без икаквог разлога. Њему је била додељена новчана казна, а Никола Недељковић, зато што је из Београда, из Сремчице, кажњен је са осам месеци затвора. Наравно, немају ништа од материјалних доказа. Имају пет фотографија, три у белој мајици, а на две се види црвено-плаво-бела тробојка на којој пише нема предаје. Пошто им то није било довољно да га осуде, довели су тројицу да потврде да је изговарао речи мржње, иако се то није десило и за то немају ни један материјални доказ. Добро је да Никола не мрзи никога, добро је да воли своју отаџбину и срећан сам што ће се у нашој евиденцији водити као неосуђивано лице. Што се тиче закона Републике Србије, Никола Недељковић је чист као суза“, рекао је председник Вучић. Он је понудио Николи Недељковићу да се бави хуманитарним радом у Канцеларији за КиМ или да ради у Министарству за науку, технологију и развој, уз наставак школовања, а Недељковић је изабрао хуманитарни рад. 
 
Састанак са Николом Недељковићем

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Људе које видите из Канцеларије за КиМ су вредно радили и борили се за наш народ на КиМ. О њима никада и не причамо. Бринули су о свакој породици. Наш посао је да сада бринемо о Миљану Аџићу и Слађану Трајковићу, да се боримо за њих и наставићемо то да радимо", поручио је председник Вучић. 
 
Састанак са Николом Недељковићем

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Никола Недељковић је захвалио држави, председнику Вучићу и Канцеларији за КиМ који су, како је навео, од првог дана били уз њега. 
 
"Битно ми је да кажем да не мрзим никога, као што су ме оптуживали и осудили, само волим и поштујем своју земљу, волим своје и то је то", рекао је Недељковић. 
 
Београд,
30. децембар 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).