Sastanak sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem

Vesti

15.03.2020. - 19:57

Sastanak sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa Patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom, sa kojim je razgovarao o krizi, ali i merama koje treba preduzeti u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti COVID – 19.

Patrijarh srpski g. Irinej pozvao je danas, posle sastanka sa predsednikom Vučićem, vernike i sve građane Srbije da budu disciplinovani i slušaju savete stručnjaka po pitanju korona virusa i istakao da jedino tako možemo da pobedimo to veliko iskušenje. On je rekao da će SPC dati svoj doprinos u borbi sa tom bolesti. 
 
"Ako se bude slušalo šta kažu stručnjaci onda će to imati svog efekta. I mi, kao Crkva, učinićemo sve da našem narodu predstavimo strahotu koju može ovaj virus da izazove", naveo je patrijarh Irinej i dodao da korona virus još nije dostigao svoj vrhunac, ali da ga možemo zaustaviti samo disciplinom i slušanjem stručnjaka. 
 
"Život je nešto najveće i najvažnije u našem bitisanju. Taj dar božji moramo čuvati. Mi ćemo se moliti Bogu, jer verujemo da molitva može mnogo da pomogne", rekao je patrijarh Irinej.
 
Beograd,
15. mart 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).