Састанак са Његовом светошћу патријархом српским господином Иринејем

Вести

15.03.2020. - 19:57

Састанак са Његовом светошћу патријархом српским господином Иринејем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас са Патријархом српским господином Иринејом, са којим је разговарао о кризи, али и мерама које треба предузети у циљу сузбијања ширења заразне болести COVID – 19.

Патријарх српски г. Иринеј позвао је данас, после састанка са председником Вучићем, вернике и све грађане Србије да буду дисциплиновани и слушају савете стручњака по питању корона вируса и истакао да једино тако можемо да победимо то велико искушење. Он је рекао да ће СПЦ дати свој допринос у борби са том болести. 
 
"Ако се буде слушало шта кажу стручњаци онда ће то имати свог ефекта. И ми, као Црква, учинићемо све да нашем народу представимо страхоту коју може овај вирус да изазове", навео је патријарх Иринеј и додао да корона вирус још није достигао свој врхунац, али да га можемо зауставити само дисциплином и слушањем стручњака. 
 
"Живот је нешто највеће и најважније у нашем битисању. Тај дар божји морамо чувати. Ми ћемо се молити Богу, јер верујемо да молитва може много да помогне", рекао је патријарх Иринеј.
 
Београд,
15. март 2020. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.