Sastanak sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine

Vesti

19.03.2019. - 19:23

Sastanak sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, sa kojim je razgovarao o svim važnim pitanjima saradnje, kao i političkim pitanjima u regionu.

Predsednik Vučić je, nakon sastanka, poručio da Srbija želi da pomogne u programu podsticanja investicija i dodao da će Srbija uložiti 8.405.000 evra u projekte u opštinama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.
 
"Ta sredstva će biti na raspolaganju, kao što smo činili i u ranijem periodu. Kad to budemo platili, biće ukupno oko 32 miliona evra bespovratnih sredstava", rekao je predsednik Vučić i ponudio  pomoć i u opremanju lokacija za privlačenje investitora, kao i podsticanje poljoprivredne proizvodnje kroz subvencije. 
 
Sastanak sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine

Foto Tanjug, Rade Prelić

 
Predsednik Vučić je istakao da je želja Srbije da pruži pomoć, kroz konkretne projekte, svakoj opštini u Republici Srpskoj i opštinama u Federaciji, koje to budu želele, kao i onim u kojima ne živi većinsko srpsko stanovništvo.
 
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je zahvalio predsedniku Vučiću  na želji da pomogne i dodao da je saradnja između Srbije i Republik Srpske poslednjih godina najkonkretnija i najbolja.
 
"Smatram da je ovo jedna snažna podrška ljudima u Republici Srpskoj. Ideja je da Srbija bude prisutna u svakoj opštini u RS. Ovo je ozbiljan novac i siguran sam da će se videti rezultati", istakao je Dodik i naglasio da je Srbija jedna od najvažnijih zemalja u regionu za stabilnost.
 
Beograd, 19. mart 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).