Састанак са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине

Вести

19.03.2019. - 19:23

Састанак са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком, са којим је разговарао о свим важним питањима сарадње, као и политичким питањима у региону.

Председник Вучић је, након састанка, поручио да Србија жели да помогне у програму подстицања инвестиција и додао да ће Србија уложити 8.405.000 евра у пројекте у општинама у Републици Српској и Босни и Херцеговини.
 
"Та средства ће бити на располагању, као што смо чинили и у ранијем периоду. Кад то будемо платили, биће укупно око 32 милиона евра бесповратних средстава", рекао је председник Вучић и понудио  помоћ и у опремању локација за привлачење инвеститора, као и подстицање пољопривредне производње кроз субвенције. 
 
Састанак са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине

Фото Танјуг, Раде Прелић

 
Председник Вучић је истакао да је жеља Србије да пружи помоћ, кроз конкретне пројекте, свакој општини у Републици Српској и општинама у Федерацији, које то буду желеле, као и оним у којима не живи већинско српско становништво.
 
Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик је захвалио председнику Вучићу  на жељи да помогне и додао да је сарадња између Србије и Републик Српске последњих година најконкретнија и најбоља.
 
"Сматрам да је ово једна снажна подршка људима у Републици Српској. Идеја је да Србија буде присутна у свакој општини у РС. Ово је озбиљан новац и сигуран сам да ће се видети резултати", истакао је Додик и нагласио да је Србија једна од најважнијих земаља у региону за стабилност.
 
Београд, 19. март 2019. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).