sastanaka_ana_velika.jpg

Vesti

15.10.2018. - 18:13

Sastanak sa predsednicom Vlade Republike Srbije i resornim ministrima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i resornim ministrima povodom razvoja projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Predsednik Vučić je, nakon sastanka, istakao da na rešavanje stambenog pitanja u Srbiji čeka 14.169 policajaca, 7.577 pripadnika vojske, 856 zaposlenih u BIA i 1.021 u Ministarstvu odbrane.

„To je ukupno 23.623 pripadnika vojske i policije. U prvoj fazi planirano je 8.826 stambenih objekata. Sve treba da bude gotovo u 2021. godini. To će biti veoma jeftini stanovi. Da bismo podstakli ljude da ostanu ovde, imaćemo niže cene i dodatne subvencije u svakom mestu koje nije Beograd, Niš ili Novi Sad, tako da će cena biti 300 do 350 evra po kvadratnom metru“, objasnio je predsednik Vučić.

"Već u narednih mesec dana krenućemo u izgradnju u Vranju i Nišu. Zatim slede Kraljevo, Kragujevac i Sremska Mitrovica, pa Novi Sad i Beograd", naveo je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić je najavio i  projekat "Milijardu evra u zdravstveni sistem Srbije", dogovoren na današnjem sastanku sa premijerkom Anom Brnabić, i precizirao da će ta suma biti uložena u srpsko zdravstvo u naredne tri godine.

„Drugi važan projekat, vredan jednu milijardu evra, odnosi se na zdravstveni sektor u Srbiji. Ovaj novac uložićemo u obnovu svih važnih projekata, u opšte bolnice, četiri klinička centra, Tiršovu i 11 klinika i očekujemo da sve bude gotovo u 2021. godini“, rekao je predsednik Vučić i podsetio da Srbija ima najveći problem sa odlaskom medicinskih sestara iz zemlje.

"Zahvaljujući reformama, došli su na red ljudi koji svakog dana rade za svoju zemlju, koji nemaju velika primanja, a koji će dobiti sada priliku za pristojan život", zaključio je predsednik Vučić.

Beograd, 15. oktobar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).