sastanaka_ana_velika.jpg

Вести

15.10.2018. - 18:13

Састанак са председницом Владе Републике Србије и ресорним министрима

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и ресорним министрима поводом развоја пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности.

Председник Вучић је, након састанка, истакао да на решавање стамбеног питања у Србији чека 14.169 полицајаца, 7.577 припадника војске, 856 запослених у БИА и 1.021 у Министарству одбране.

„То је укупно 23.623 припадника војске и полиције. У првој фази планирано је 8.826 стамбених објеката. Све треба да буде готово у 2021. години. To ће бити веома јефтини станови. Да бисмо подстакли људе да остану овде, имаћемо ниже цене и додатне субвенције у сваком месту које није Београд, Ниш или Нови Сад, тако да ће цена бити 300 до 350 евра по квадратном метру“, објаснио је председник Вучић.

"Већ у наредних месец дана кренућемо у изградњу у Врању и Нишу. Затим следе Краљево, Крагујевац и Сремска Митровица, па Нови Сад и Београд", навео је председник Србије.

Председник Вучић је најавио и  пројекат "Милијарду евра у здравствени систем Србије", договорен на данашњем састанку са премијерком Аном Брнабић, и прецизирао да ће та сума бити уложена у српско здравство у наредне три године.

„Други важан пројекат, вредан једну милијарду евра, односи се на здравствени сектор у Србији. Овај новац уложићемо у обнову свих важних пројеката, у опште болнице, четири клиничка центра, Тиршову и 11 клиника и очекујемо да све буде готово у 2021. години“, рекао је председник Вучић и подсетио да Србија има највећи проблем са одласком медицинских сестара из земље.

"Захваљујући реформама, дошли су на ред људи који сваког дана раде за своју земљу, који немају велика примања, а који ће добити сада прилику за пристојан живот", закључио је председник Вучић.

Београд, 15. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).