Sastanak sa  Žan Klod Junkerom i Semom Fabricijem

Vesti

26.02.2018. - 18:34

Sastanak sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u vili Mir sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom koji je u Beograd stigao u pratnji komesara za proširenje i susedsku politiku Johanesa Hana.

Junkera i Hana na aerodromu je dočekala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, zajedno sa šefom EU delegacije Semom Fabricijem.
 
Evropski zvaničnici su u poseti regionu a cilj je predstavljanje nove Strategije proširenja Evropske unije.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da Srbija pozdravlja Strategiju proširenja koju je Evropska komisija predstavila ovog meseca, jer ona daje podstrek da radimo brže na reformama zemlje i društva.
 
Predsednik Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu posle susreta sa predsednikom Evropske komisije između ostalog rekao da je njegova poseta Beogradu za nas značajan podsticaj da nastavimo sa reformama u procesu pristupanja EU, da nastavimo da menjamo sebe, kako bismo mogli da budemo deo društva kojem želimo da pripadamo.
 
„Zato ni danas ne govorim da je 2025. datum garantovanog ulaska, već godina koja bi, ako završimo sve što moramo, mogla da bude vreme našeg priključena evropskoj porodici naroda“, istakao je predsednik Vučić.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).