Састанак са  Жан Клод Јункером и Семом Фабрицијем

Вести

26.02.2018. - 18:34

Састанак са председником Европске комисије Жан Клод Јункером

Председник Србије Александар Вучић састао се данас поподне у вили Мир са председником Европске комисије Жан Клод Јункером који је у Београд стигао у пратњи комесара за проширење и суседску политику Јоханеса Хана.

Јункера и Хана на аеродрому је дочекала министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, заједно са шефом ЕУ делегације Семом Фабрицијем.
 
Европски званичници су у посети региону а циљ је представљање нове Стратегије проширења Европске уније.
 
Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да Србија поздравља Стратегију проширења коју је Европска комисија представила овог месеца, јер она даје подстрек да радимо брже на реформама земље и друштва.
 
Председник Вучић је, на заједничкој конференцији за штампу после сусрета са председником Европске комисије између осталог рекао да је његова посета Београду за нас значајан подстицај да наставимо са реформама у процесу приступања ЕУ, да наставимо да мењамо себе, како бисмо могли да будемо део друштва којем желимо да припадамо.
 
„Зато ни данас не говорим да је 2025. датум гарантованог уласка, већ година која би, ако завршимо све што морамо, могла да буде време нашег прикључена европској породици народа“, истакао је председник Вучић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).