Sastanak sa predsednikom Republike Francuske

Vesti

10.11.2022. - 18:37

Sastanak sa predsednikom Republike Francuske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Jelisejskoj palati sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i evropskoj perspektivi Srbije.

Sastanak sa predsednikom Republike Francuske

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić izjavio je nakon sastanka da je razgovor bio veoma dobar i sadržajan i da je zadovoljan što je došao u Pariz i imao priliku da dugo razgovara sa predsednikom Makronom, te da je to bio najznačajniji sastanak od svih u francuskoj prestonici. 
 
"Postoje stvari o kojima ne mogu da govorim. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu, razgovarali smo o našim bilateralnim odnosima. Početkom sledeće godine se nadam i očekujem posetu francuskog predsednika našoj zemlji", istakao je predsednik Vučić i ponovio da je imao veoma dobar sastanak iz ugla bilateralnih odnosa sa Francuskom, a da, što se odnosa sa Prištinom tiče, ne postoji razlog zbog kojeg bi bio optimističan. On je dodao da je poneo sva dokumenta koja govore i potvrđuju ono što jesu stavovi Republike Srbije i predao ih, kao i da je govorio o ozbiljnosti pristupa Srbije i želji da se situacija stabilizuje, o frustracijama našeg naroda i kako izgleda kada neko deset godina ne ispunjava ono što mora da ispuni i što je potpisao, ali i naglasio da "srpska reč vredi mnogo više nego nečiji potpisi". 
 
Sastanak sa predsednikom Republike Francuske

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je preneo da se govorilo i o evropskoj perspektivi Srbije, saradnji dveju zemalja, kao i saradnji privrednih komora, MEDEF-u, napretku našeg aerodroma i investicijama. On je naveo da francuskog predsednika Makrona doživljava kao iskrenog prijatelja Srbije. 
 
"Dugo se poznajemo i verujem da je još mnogo toga dobrog pred nama. Čini mi se da poštuje to što ga ne lažem, već govorim istinu i što ono što kažemo - to i uradimo. Verujem da možemo velike stvari da potpisujemo u Beogradu kada dođe, biće tu mnogo detalja o kojima ćemo da govorimo. Nije danas trenutak za sve“, zaključio je predsednik Vučić.
 
Pariz,
10. novembar 2022. godine
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).