Састанак са председником Републике Француске

Вести

10.11.2022. - 18:37

Састанак са председником Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић састаo се данас у Јелисејској палати са председником Републике Француске Емануелом Макроном, са којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији, билатералним односима Србије и Француске и европској перспективи Србије.

Састанак са председником Републике Француске

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић изјавио је након састанка да је разговор био веома добар и садржајан и да је задовољан што је дошао у Париз и имао прилику да дуго разговара са председником Макроном, те да је то био најзначајнији састанак од свих у француској престоници. 
 
"Постоје ствари о којима не могу да говорим. Разговарали смо о ситуацији на Косову, разговарали смо о нашим билатералним односима. Почетком следеће године се надам и очекујем посету француског председника нашој земљи", истакао је председник Вучић и поновио да је имао веома добар састанак из угла билатералних односа са Француском, а да, што се односа са Приштином тиче, не постоји разлог због којег би био оптимистичан. Он је додао да је понео сва документа која говоре и потврђују оно што јесу ставови Републике Србије и предао их, као и да је говорио о озбиљности приступа Србије и жељи да се ситуација стабилизује, о фрустрацијама нашег народа и како изгледа када неко десет година не испуњава оно што мора да испуни и што је потписао, али и нагласио да "српска реч вреди много више него нечији потписи". 
 
Састанак са председником Републике Француске

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је пренео да се говорило и о европској перспективи Србије, сарадњи двеју земаља, као и сарадњи привредних комора, МЕДЕФ-у, напретку нашег аеродрома и инвестицијама. Он је навео да француског председника Макрона доживљава као искреног пријатеља Србије. 
 
"Дуго се познајемо и верујем да је још много тога доброг пред нама. Чини ми се да поштује то што га не лажем, већ говорим истину и што оно што кажемо - то и урадимо. Верујем да можемо велике ствари да потписујемо у Београду када дође, биће ту много детаља о којима ћемо да говоримо. Није данас тренутак за све“, закључио је председник Вучић.
 
Париз,
10. новембар 2022. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).