1.1.jpg

Vesti

03.04.2018. - 21:40

Sastanak sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Na konferenciji za medije, održanoj nakon susreta, predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za podršku koju Republika Srpska pruža Srbiji u očuvanju njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta i naglasio da je, u skladu sa Zakonom o specijalnim vezama Srbije i Republike Srpske, razgovarao sa predsednikom Dodikom o daljoj podršci koju Srbija može da pruži Republici Srpskoj.
 
Predsednik Vučić je izjavio da će Srbija uputiti novu finansijsku pomoć opštinama Republike Srpske u iznosu od 5 miliona evra i dodao da je izdvojeno posebnih milion konvertibilnih maraka za program samozapošljavanja, razvoj preduzetništva mladih do 35 godina starosti, programe za podsticaj i pokretanje vlastitog biznisa. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija, u uslovima kada obezbeđuje suficit u budžetu, izrazila iskrenu želju da pomogne.
 
Predsednik Vučić je najavio da će sa predsednikom Dodikom prisustvovati Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, nakon čega će posetiti Trebinje, u kojem će obići vrtić koji se gradi sredstvima Republike Srbije. On je dodao da će poseta Trebinju biti prilika da se vidi kako Srbija može da pomogne razvoj ovog dela Hercegovine u budućnosti.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUЅETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE 
Beograd, 03. april 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).