03.04.2018

Састанак са председником Републике Српске Милорадом Додиком

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

фото Танјуг / Драган Кујунџић

На конференцији за медије, одржаној након сусрета, председник Вучић је изразио захвалност за подршку коју Република Српска пружа Србији у очувању њеног суверенитета и територијалног интегритета и нагласио да је, у складу са Законом о специјалним везама Србије и Републике Српске, разговарао са председником Додиком о даљој подршци коју Србија може да пружи Републици Српској.

Председник Вучић је изјавио да ће Србија упутити нову финансијску помоћ општинама Републике Српске у износу од 5 милиона евра и додао да је издвојено посебних милион конвертибилних марака за програм самозапошљавања, развој предузетништва младих до 35 година старости, програме за подстицај и покретање властитог бизниса. Председник Вучић је рекао да је Србија, у условима када обезбеђује суфицит у буџету, изразила искрену жељу да помогне.

Председник Вучић је најавио да ће са председником Додиком присуствовати Међународном сајму привреде у Мостару, након чега ће посетити Требиње, у којем ће обићи вртић који се гради средствима Републике Србије. Он је додао да ће посета Требињу бити прилика да се види како Србија може да помогне развој овог дела Херцеговине у будућности.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЅЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ 

Београд, 03. април 2018. године