1.1.jpg

Вести

03.04.2018. - 21:40

Састанак са председником Републике Српске Милорадом Додиком

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

На конференцији за медије, одржаној након сусрета, председник Вучић је изразио захвалност за подршку коју Република Српска пружа Србији у очувању њеног суверенитета и територијалног интегритета и нагласио да је, у складу са Законом о специјалним везама Србије и Републике Српске, разговарао са председником Додиком о даљој подршци коју Србија може да пружи Републици Српској.
 
Председник Вучић је изјавио да ће Србија упутити нову финансијску помоћ општинама Републике Српске у износу од 5 милиона евра и додао да је издвојено посебних милион конвертибилних марака за програм самозапошљавања, развој предузетништва младих до 35 година старости, програме за подстицај и покретање властитог бизниса. Председник Вучић је рекао да је Србија, у условима када обезбеђује суфицит у буџету, изразила искрену жељу да помогне.
 
Председник Вучић је најавио да ће са председником Додиком присуствовати Међународном сајму привреде у Мостару, након чега ће посетити Требиње, у којем ће обићи вртић који се гради средствима Републике Србије. Он је додао да ће посета Требињу бити прилика да се види како Србија може да помогне развој овог дела Херцеговине у будућности.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЅЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ 
Београд, 03. април 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).