vucic_i_jandrokovic.jpg

Vesti

12.02.2018. - 17:28

Sastanak sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Zagrebu sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, o pravima Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, kao i o saradnji parlamenta Republike Srbije i hrvatskog Sabora.

Predsednik Vučić istakao je da dve zemlje imaju dovoljno nerešenih pitanja iz prošlosti i zato je mnogo važnije da gledamo u budućnost. „Imaćemo sve više zajedničkih interesa, ako budemo zajednički radili na sređivanju pruge Beograd - Zagreb, ona može da bude ponovo ono što je bila pre dvadesetak godina – najvažnija saobraćajnica u regionu”, istakao je predsednik Vučić.
 
On je naglasio da je saradnja srpskog parlamenta i hrvatskog Sabora po pitanju EU integracija, ali i po svakom drugom pitanju, za Srbiju veoma značajna i istakao da smatra da će svaka vrsta saradnje voditi smirivanju tenzija.
 
Tema razgovora bila je i situacija u regionu, kao i pitanje migracija, koje su u strateškom smislu važne. Dvojica sagovornika istakla su da je parlamentarna saradnja na niskom nivou i da je neophodno raditi na njenom jačanju.
 
Predsednik Vučić istakao je da će u najskorije vreme predsednica parlamenta Srbije Maja Gojković uputiti poziv predsedniku Sabora da poseti Beograd, što je predsednik Jandroković pozdravio i prihvatio dolazak.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTRSTVA ODBRANE.
Zagreb, 12. februar 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).