12.02.2018

Састанак са председником Сабора Горданом Јандроковићем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Загребу са председником Сабора Горданом Јандроковићем са којим је разговарао о односима двеју земаља, о правима Срба у Хрватској и Хрвата у Србији, као и о сарадњи парламента Републике Србије и хрватског Сабора.

Председник Вучић истакао је да две земље имају довољно нерешених питања из прошлости и зато је много важније да гледамо у будућност. „Имаћемо све више заједничких интереса, ако будемо заједнички радили на сређивању пруге Београд - Загреб, она може да буде поново оно што је била пре двадесетак година – најважнија саобраћајница у региону”, истакао је председник Вучић.

Он је нагласио да је сарадња српског парламента и хрватског Сабора по питању ЕУ интеграција, али и по сваком другом питању, за Србију веома значајна и истакао да сматра да ће свака врста сарадње водити смиривању тензија.

Тема разговора била је и ситуација у региону, као и питање миграција, које су у стратешком смислу важне. Двојица саговорника истакла су да је парламентарна сарадња на ниском нивоу и да је неопходно радити на њеном јачању.

Председник Вучић истакао је да ће у најскорије време председница парламента Србије Маја Гојковић упутити позив председнику Сабора да посети Београд, што је председник Јандроковић поздравио и прихватио долазак.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТРСТВА ОДБРАНЕ.

Загреб, 12. фебруар 2018. године