Sastanak sa predsednikom Vlade Ruske Federacije

Vesti

21.06.2019. - 20:30

Sastanak sa predsednikom Vlade Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras, u Minsku, sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji.

"Najveći deo razgovora bio je na temu Kosova i Metohije. Premijer Medvedev je želeo da čuje šta mi mislimo o trenutnoj situaciji, naročito šta se danas dešava, posle otkazivanja pariskog sastanka. Ukazao sam mu na ne laku poziciju Srbije, na pritiske sa kojima se suočavamo", rekao je predsednik Vučić nakon sastanka. 
 
"Medvedev je rekao da će Rusija podržavati Srbiju i da će biti uz našu zemlju, i da međunarodni poredak ne može da se menja i ruši na način kao do sada, te da će Rusija i u budućnosti igrati veoma značajnu ulogu u zaštiti teritorijalnog integriteta i celovitosti Srbije", istakao je predsednik Vučić i dodao  da su  razgovarali i o ekonomskoj i vojnotehničkoj saradnji. 
 
Predsednik Vučić je preneo da je premijer Medvedev posebno insistirao na razvoju i unapređenju odnosa poslovnih ljudi, da se direktno uveže što veći broj biznismena iz Srbije i Rusije i da se između njih uspostavlja saradnja. 
 
Minsk, 21. jun 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.