Састанак са председником Владе Руске Федерације

Вести

21.06.2019. - 20:30

Састанак са председником Владе Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас, у Минску, са председником Владе Руске Федерације Дмитријем Медведевим, са којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији.

"Највећи део разговора био је на тему Косова и Метохије. Премијер Медведев је желео да чује шта ми мислимо о тренутној ситуацији, нарочито шта се данас дешава, после отказивања париског састанка. Указао сам му на не лаку позицију Србије, на притиске са којима се суочавамо", рекао је председник Вучић након састанка. 
 
"Медведев је рекао да ће Русија подржавати Србију и да ће бити уз нашу земљу, и да међународни поредак не може да се мења и руши на начин као до сада, те да ће Русија и у будућности играти веома значајну улогу у заштити територијалног интегритета и целовитости Србије", истакао је председник Вучић и додао  да су  разговарали и о економској и војнотехничкој сарадњи. 
 
Председник Вучић је пренео да је премијер Медведев посебно инсистирао на развоју и унапређењу односа пословних људи, да се директно увеже што већи број бизнисмена из Србије и Русије и да се између њих успоставља сарадња. 
 
Минск, 21. јун 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.