Састанак са председником Владе Руске Федерације

Вести

21.06.2019. - 20:30

Састанак са председником Владе Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас, у Минску, са председником Владе Руске Федерације Дмитријем Медведевим, са којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији.

"Највећи део разговора био је на тему Косова и Метохије. Премијер Медведев је желео да чује шта ми мислимо о тренутној ситуацији, нарочито шта се данас дешава, после отказивања париског састанка. Указао сам му на не лаку позицију Србије, на притиске са којима се суочавамо", рекао је председник Вучић након састанка. 
 
"Медведев је рекао да ће Русија подржавати Србију и да ће бити уз нашу земљу, и да међународни поредак не може да се мења и руши на начин као до сада, те да ће Русија и у будућности играти веома значајну улогу у заштити територијалног интегритета и целовитости Србије", истакао је председник Вучић и додао  да су  разговарали и о економској и војнотехничкој сарадњи. 
 
Председник Вучић је пренео да је премијер Медведев посебно инсистирао на развоју и унапређењу односа пословних људи, да се директно увеже што већи број бизнисмена из Србије и Русије и да се између њих успоставља сарадња. 
 
Минск, 21. јун 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).