Sastanak sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima

Vesti

04.05.2020. - 20:00

Sastanak sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima, sa kojima je razmenio stavove o svemu što se dešavalo u prethodnom periodu i razgovarao o pitanju nastavka izbornih radnji i održavanja izbora u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

"Razgovarali smo o tome kako i na koji način je najbolje, poštujući Ustav i zakone naše zemlje, da raspišemo izbore. Mi smo prihvatili ideju nekih političkih stranaka koje su tražile tih dodatnih pet, šest dana za izborne radnje, tako da će izbori u Republici Srbiji biti održani 21. juna. Reč je o parlamentarnim i lokalnim izborima“, rekao je, nakon sastanka,  predsednik Vučić i dodao da se razgovaralo i o ravnomerenosti u predstavljanju, kao i predizbornim skupovima.  
 
Sastanak sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Prilično je izvesno da u maju neće biti skupova, svakako ne većih skupova i svakako ne u zatvorenom prostoru. U junu ćemo čekati mišljenje epidemiologa i neki od nas se nadaju da će biti moguće da tada imamo skupove. U svakom slučaju, to neće zavisiti od nas već od nivoa epidemije. Donećemo uputstvo za sprovođenje izbora i konsultovaćemo struku, kako da se obezbedi sigurno obavljanje izbornih radnji“, istakao je predsednik Vučić. On je naveo  da je za jedan deo stranaka u ovom trenutku problem  dostupnost notara i zato će i opštinski overitelji da vrše overu potpisa ne samo za lokalne, već i za pokrajinske i parlamentarne izbore. 
 
„Za mene je važno, kao predsednika Republike Srbije, posle ovog teškog perioda, da obezbedimo demokratsku atmosferu i da obezbedimo parlament i Vladu koja će da služi interesima građana Srbije. Želim, kao predsednik Republike Srbije, svim učesnicima dobru kampanju i uspeh na izborima“, poručio je predsednik Vučić. 
 
Beograd,
04. maj 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).